El duc de York va abandonar la vida pública al novembre passat (Reuters)

El fiscal del cas Epstein acusa el príncep Andreu de no cooperar, tot i dir que ho fa

El fill d'Elisabet II d'Anglaterra era amic del financer i presumpte pederasta Jeffrey Epstein, que van trobar mort a la presó fa gairebé un any

Actualitzat

La justícia dels Estats Units vol que el príncep Andreu declari en el cas d'escàndol sexual relacionat amb el magnat nord-americà Jeffrey Epstein, amic seu, que va aparèixer mort a la presó mentre esperava que el jutgessin com a acusat d'haver explotat desenes de menors i haver-ne abusat sexualment.

El fiscal de Manhattan, Geoffrey Berman, ha dit que el fill de la reina d'Anglaterra havia "intentat mostrar-se en públic falsament disposat a cooperar", però que no havia concedit cap entrevista a les autoritats federals i havia denegat diverses vegades les peticions que li van adreçar.

Berman responia les informacions publicades sobre una sol·licitud formal que les autoritats nord-americanes haurien enviat al govern britànic per reclamar l'accés al príncep i que oficialment eviten comentar. Els investigadors podrien demanar al príncep Andreu que assistís voluntàriament a respondre les preguntes o fins i tot potser podrien obligar-lo a declarar a un tribunal.

En tot cas, el fiscal general dels Estats Units, William Bar, ha dit a la cadena Fox que el duc no serà extradit: "No crec que sigui una qüestió d'extradir-lo. Crec que només es vol que aporti proves"

El príncep Andreu d'Anglaterra es va retirar de la vida pública britànica fa uns mesos, després de veure's involucrat en un escàndol sexual relacionat amb Epstein. Una víctima del multimilionari va acusar el duc de York d'obligar-la a tenir sexe amb ell quan tenia 17 anys. Ell va dir que no recordava la noia.

En un comunicat, l'oficina del fiscal ha dit que "les portes segueixen obertes i esperarem el que haguem d'esperar". Els advocats del príncep Andreu s'han limitat a dir que "el Departament de Justícia sempre ens ha dit que el duc no és, ni ha estat mai, subjecte de les seves investigacions criminals relacionades amb Epstein i que per tant el que busquen és cooperació voluntària i confidencial".

Jeffrey Epstein va ser detingut al juliol de l'any passat acusat d'abusar sexualment de centenars de nenes entre el 2002 i el 2005

ARXIVAT A:
Pederàstia Agressió sexual
Anar al contingut