'Ulisses' s'estrena en exclusiva al 33, a Catalunya

"Ulisses", el curtmetratge, coproduït per IB3, amb participació de TV3, s'emetrà al mateix temps al Canal 33 (21.55) i a IB3 Televisió (21.40) diumenge vespre. Es tracta d'un documental candidat als Premis Gaudí 2022, nominat als Goya 2022 i guanyador del Premi Colonya al 3r Festival Internacional de Curtmetratges Documentals de Muntanya i Natura.

"Ulisses" descobreix l'odissea de l'orca en captivitat més gran del món. S'ha rodat a els Estats Units (Los Angeles, San Diego) i a Espanya (Cadaqués, Roses, Menorca i Mallorca).  Aquesta història mostra el retrobament de l'orca emblemàtica del Zoo de Barcelona que fa 25 anys va ser traslladada al Parc Aquàtic de San Diego, Califòrnia, amb el seu cuidador durant 11 anys, Albert López. L'orca té més de 40 anys i el documental recull el retrobament, amb imatges del fons aquàtic i també d'arxiu sobre aquest cetaci, icona del zoo de Barcelona durant molts d'anys. A l'estrena de Menorca hi serà també el cuidador d'Ulisses.

Aquest documental ja acumula un ampli palmarès a diferents festivals, entre el qual destaca la candidatura a Millor Curtmetratge Documental als Premis Gaudí 2022 i la nominació a la categoria de Millor Curtmetratge Documental als Goya d'enguany.

El curtmetratge va guanyar la darrera Mostra de Cinema e Muntanya de Palma (2021) i es va estrenar el juliol del 2020 al Festival Internacional de Cine de Menorca. Cal destacar que el seu director, Joan Bover, és la segona vegada que està nominat per un curtmetratge documental als premis de l'Acadèmia Espanyola. El primer fou "Kyoko" al 2019. Ulisses és una coproducció d'IB3 que té la participació de TV3.

 

Sinopsi "Ulisses"

El 19 de novembre de 1980, una cria d'orca va ser capturada a Islàndia. La van batejar amb el nom d'Ulisses. Va començar el seu captiveri en un parc aquàtic de Tarragona i va passar a ser una de les estrelles del Zoo de Barcelona durant més de 10 anys. Finalment, al 1994, Ulisses va ser traslladada al Sea World de San Diego, als Estats Units, on continua fent voltes a una piscina. Aquesta és la historia de la seva odissea.

ulissesdoc.com/ca/

tv3.cat/33

Anar al contingut