Imatge aèria de la planta marina del projecte d'emmagatzematge de gas Castor davant la costa de Vinaròs. (Foto: ACN)
Imatge aèria de la planta marina Castor davant la costa de Vinaròs. (Foto: ACN)
Alcanar

El govern espanyol no cita els alcaldes de les Terres de l'Ebre a la reunió sobre la crisi sísmica

El Ministeri d'Indústria ha convocat una reunió sobre la crisi sísmica que ha generat la injecció de gas al magatzem Castor. Hi anirà el conseller d'Interior, la Generalitat Valenciana i els alcaldes del Baix Maestrat, però no s'hi ha convidat els de les Terres de l'Ebre.

RedaccióActualitzat
Cimera per la crisi sísmica del magatzem de gas Castor. És aquest dilluns al matí a Madrid. L'ha convocat el Ministeri d'Indústria i hi ha convidat pràcticament tothom, menys els alcaldes de les Terres de l'Ebre.

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha denunciat que els municipis ebrencs hagin quedat al marge de la reunió. Considera que s'està menystenint els afectats de les Terres de l'Ebre.

Per part catalana hi aniran el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, acompanyat del secretari d'Empresa i Competitivitat del departament d'Empresa i Ocupació, Pere Torres.

Al País Valencià, en canvi, s'hi han convidat representants de la Generalitat Valenciana, la Diputació i la subdelegació del govern espanyol de Castelló i els alcaldes del Baix Maestrat de Peníscola, Vinaròs i Benicarló.

Montserrat ha lamentat que la informació que aporta el govern espanyol només arribi a la zona afectada del País Valencià i es menyspreï la població catalana de zona del riu Sénia que també està vivint la crisi sísmica.

La planta Castor està instal·lada davant la costa del Baix Maestrat, però els efectes sísmics de la injecció de gas s'han fet sentir a les dues bandes del riu Sénia.
Anar al contingut