Moscou

Un gelat de l'arc de Sant Martí, sospitós de "propaganda homosexual" a Rússia

El govern de Putin es proclama defensor de la família tradicional, i fins i tot els colors d'un dolç són motiu de controvèrsia

Manel Alías TortActualitzat

A Rússia, el Kremlin té un problema amb la simbologia de l'arc de Sant Martí, vinculada a la defensa dels drets de les persones LGTBI. La Rússia de Vladímir Putin pretén ser referent internacional en la defensa dels valors de la família tradicional. I els colors de l'arc de Sant Martí poden ser polèmics... fins i tot en un gelat.

Amb motiu del Dia de l'Orgull, l'ambaixada dels Estats Units a Moscou va penjar a la façana la bandera que simbolitza els drets de les persones homosexuals.

 

 

 

Pocs dies després, un grup ultraconservador i religiós va reaccionar davant de l'ambaixada, trepitjant la bandera i netejant-s'hi les sabates, a més de fer crits de "Pederastes, marxeu a casa".

Protesta d'un grup ultraconservador davant l'ambaixada dels Estats Units a Moscou

 

Un manifestant amb el cartell "Pederastes, aneu-vos-en a casa", davant l'ambaixada dels EUA a Moscou

 

Als experts escollits per Putin per reformar la Constitució, que prohibeix explícitament el matrimoni entre persones del mateix sexe, segons sembla, els va desagradar només un dels dos actes. "Volia cridar l'atenció sobre la bandera amb l'arc", va afirmar Aleksei Puxkov, del grup de treball de la la reforma constitucional. Paraules que Putin va replicar amb un: "Han demostrat alguna cosa dels que treballen a l'edifici."

En la mateixa reunió, la presidenta de la Unió de Dones de Rússia va mostrar una altra preocupació, el gelat Arc de Sant Martí, a l'abast de qualsevol nen. Iekaterina Lakhova va recordar que la propaganda homosexual està prohibida:

"O fan publicitat d'un gelat que es diu Arc de Sant Martí, etc. Indirectament, van acostumant els nostres nens a aquests colors."

En aquest cas, la resposta del president rus va ser: "Cal mirar-ho, però sense agressivitat."

 

 

 

Els fabricants d'aquest gelat, l'Arc de Sant Martí, molt popular a Rússia, ja han respost que estan a favor de la família tradicional i de la reforma constitucional. I que aquests colors són simplement els del sol després de la pluja.

A aquest pas, no podem descartar veure un canvi d'una de les banderes de Rússia, la de la regió autònoma hebrea.

Franges de colors conformen la bandera de la regió autònoma hebrea

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+RússiaVladímir PutinEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut