Les mascaretes podrien deixar aviat de ser obligatòries i passar a ser una recomanació (ACN/Clínic Barcelona)

Sanitat torna a plantejar la retirada de la mascareta a centres sanitaris i farmàcies

El Consell Interterritorial de Salut es reunirà abans que acabi el juny, segons ha avançat el ministre José Manuel Miñones

Redacció/AgènciesActualitzat

El ministre de Sanitat veu "cada cop més a prop el dia" en què dur mascareta als hospitals deixi de ser obligatori i passi a ser una recomanació. El ministre José Manuel Miñones ha explicat aquest divendres en una entrevista a RNE que abans de prendre la decisió caldrà "debatre amb els experts" i "dialogar amb les comunitats autònomes".

El titular de Sanitat ha explicat que el Consell Interterritorial de Salut, on estan representades les autonomies, abordarà la qüestió en una reunió abans que acabi aquest mes de juny. Catalunya va reclamar a la primavera que es retiressin els protectors facials als centres sanitaris, farmàcies i residències

També ha subratllat que els experts hauran de dir si la retirada de l'obligatorietat a hospitals, residències de gent gran o farmàcies es pot fer de manera definitiva o si ha de ser esglaonada.

"S'ha de fer amb rigor, amb seriositat" i han de ser els experts els qui decideixin si la transició es fa "de manera prolongada, definitiva o esglaonada", ha declarat.

El ministre encara ha defensat la utilització de la mascareta, sobretot per protegir la gent gran dels virus respiratoris: "Podríem pensar en els centres de dia o altres llocs on són els nostres pares, avis i gent gran, en si s'ha de retirar o no".

També ha constatat que "la majoria de la gent ja s'oblida de posar-se la mascareta a les farmàcies, que són centres sanitaris i es regeixen per la mateixa norma."
 

Vacunació de reforç

El calendari de vacunació es reactivarà a l'octubre per als majors de 80 anys i els professionals sanitaris i es farà amb la vacuna que s'ha desenvolupat a Catalunya, per part de l'empresa Hipra.

Segons el ministre, a partir de llavors es combinaran diferents vacunes de les quals es disposi. 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Covid-19
Anar al contingut