Amer

La vacuna d'Hipra contra la covid, feta a Amer, es començarà a posar a la tardor

El fàrmac ja està inclós en la nova campanya de reforç destinada a persones de risc i a personal sanitari

RedaccióActualitzat

La vacuna contra la covid de la farmacèutica catalana Hipra es començarà a administrar aquesta tardor a Catalunya, en la nova campanya de reforç destinada a persones de risc i a personal sanitari. 

En una entrevista a "Els matins", el conseller de Salut, Manel Balcells, ha explicat que a la tardor es vacunarà de la grip i de la covid alhora, com es va fer l'any passat.

Hipra serà una més de les vacunes de reforç que es podran posar en majors de 60 anys, persones vulnerables i personal sanitari.

Balcells ha començat a conscienciar la població que cal vacunar-se: "Insistirem molt que la gent es vacuni no només de la grip, sinó també de la covid, perquè la covid està present encara".

"Encara tenim alguns pacients a l'UCI, encara hi ha pacients ingressats per covid."

Àlex Soriano, cap de Malalties Infeccioses Hospital Clínic, apunta que caldrà mantenir les dosis de reforç en la població de risc en els anys vinents.
 

Avantatges respecte a les altres vacunes

La vacuna d'Hipra té clars avantatges de tipus logístic: és més fàcil de conservar, transportar i administrar que les de Pfizer o Moderna perquè no s'ha de congelar i ja ve amb el vial preparat, i també és més econòmica.

A més, està feta amb una tecnologia molt semblant a la de la grip i, per tant, molt coneguda pels especialistes.

Soriano afegeix un altre avantatge: la dosi de reforç. "Tenim ja dades en tots els estudis que s'han estat fent que corroboren que utilitzada com a reforç després d'una primera vacuna dona resultats que són tant o fins i tot millors que els que donen les vacunes basades en RNA missatger".


Fa mesos que esperaven l'aprovació

La farmacèutica fa mesos que té la vacuna preparada. Els tempos d'aprovació de nous fàrmacs, però, han tornat a la calma i la prudència habituals prepandèmia, perquè ja no hi ha la urgència sanitària d'abans.

La multinacional catalana Hipra esperava tenir la seva vacuna ja autoritzada per a l'anterior campanya de vacunació de la covid, però fa tot just un parell de setmanes que ha obtingut l'aval.

Èlia Torruella, vicepresidenta executiva d'Hipra, admet que ha estat un contratemps: "No hem fet un càlcul del perjudici econòmic, però no us enganyarem, aquest retard té un impacte, perquè complica l'entrada al mercat".

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut