"Ho sabia i ho va tapar": el retret de Feijóo a Sánchez, que fa gala d'exemplaritat amb Ábalos

El cas Koldo ha centrat la sessió de control al govern espanyol al Congrés dels Diputats, sense la presència de l'exministre

Paula Florit GomilaActualitzat

Alberto Núñez Feijóo ha acusat Pedro Sánchez de conèixer el cas Koldo i ocultar-lo: "Vostè ho sabia i ho va tapar", ha dit en la sessió de control al Congrés aquest dimecres, marcada per la presumpta trama de corrupció i l'endemà de la negativa de José Luis Ábalos a renunciar a la seva acta de diputat.

El Partit Popular continua assetjant així el govern espanyol pel cas Koldo, malgrat l'expulsió del PSOE de l'exministre, valedor del principal investigat en aquest afer de suposada compra fraudulenta de mascaretes.

El líder del PP ha acusat el president espanyol de ser-ne conscient des de fa 3 anys i d'haver volgut amagar-la. "Va cessar el senyor Ábalos pel que li van dir que passava al ministeri, però alhora el va aforar perquè sabia el que passava al seu partit", ha dit.

Feijóo a la sessió de control a Sánchez, parla des del seu escó assenyalant amb un dit
Feijóo ha acusat Sánchez de "tapar" el cas Koldo

 

El president del govern espanyol s'ha defensat assegurant que el seu partit ha respost a un possible cas de corrupció com toca, a diferència del PP en anteriors ocasions. 

Segons Sánchez, Feijóo va arribar a la presidència del seu partit per "tapar" la corrupció, ja que --assegura-- el seu antecessor, Pablo Casado, "va caure per denunciar una trama de corrupció de la senyora Ayuso a la Comunitat de Madrid".

En la mateixa línia i responent també una pregunta dels populars, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha acusat el PP de "camaraderia" amb la corrupció i de tenir "centenars de casos de dirigents que roben a mans plenes".

El següent has estat el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha aprofitat la pregunta de Cuca Gamarra per criticar "la hipocresia i l'oportunisme" del PP utilitzant "drames" com la pandèmia per fer política. "A diferència dels governs del PP, nosaltres el que fem és col·laborar en tot moment amb la justícia, el que no fem és formar una policia patriòtica per destruir proves", ha afirmat.

Els retrets han seguit amb la intervenció de qui ara ocupa el Ministeri de Transports, Óscar Puente, que ha recordat el cas Bárcenas o la foto de Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado: "Com és possible que el seu cap de files no sabés el que sabia tota Galícia sobre la persona amb què esmorzava, sopava, viatjava i es passejava en iot per les ries gallegues?", ha dit.
 

Ábalos no ha assistit a la sessió

Mentre passava tot això, Ábalos no era present a l'hemicicle. Veurem quan el ja exdiputat del PSOE s'hi deixarà veure, perquè ell mateix va assegurar que no ho faria fins d'aquí a uns dies. De moment, això sí, ha assegurat a Catalunya Ràdio que seguirà les votacions del grup del PSOE.

Això, malgrat que el partit l'ha suspès de militància i li ha obert un expedient disciplinari després que s'hagi negat a renunciar a l'acta de diputat per passar Grup Mixt, rebutjant l'ultimàtum de la cúpula socialista.

Una reacció que Ábalos ha tornat a rebutjar, advertint al seu expartit: "La cacera no s'aturarà".

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezJosé Luis ÁbalosAlberto Núñez FeijóoCongrés dels Diputats
Anar al contingut