Ábalos assegura que seguirà "les orientacions de vot del PSOE" des del Grup Mixt

Ho ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio"

Paula Florit GomilaActualitzat

José Luis Ábalos no té la intenció, almenys de moment, de ser un obstacle per al PSOE al Congrés dels Diputats. "No vull ser un problema de majoria per al govern i seguiré les orientacions de vot del Partit Socialista", ha afirmat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", poques hores després que l'exministre hagi decidit conservar l'acta de diputat i passar al Grup Mixt arran del cas Koldo.

"Una decisió tremenda i que aniré sentint fins i tot un cop presa", ha assegurat, lamentant un cop més la gestió que ha fet el PSOE --que ja tramita la seva expulsió del partit-- del seu cas: "M'hauria agradat haver compartit les respostes."

I ha avisat que la seva sortida "no resol res": "No s'aturarà la cacera i és entrar en una dinàmica infernal i no entra en la celeritat que significa la lluita contra la corrupció".

També ha tornat a defensar la gestió de la compra de mascaretes per part del seu ministeri, en plena pandèmia. "Ens vam preocupar: primer, d'aconseguir el material, que tingués la qualitat correcta i a un preu raonable" i "el procediment era impecable, en comparació amb altres d'aquell moment", ha dit.

"El problema, en tot cas, és que a partir de les comissions de les empreses que feien d'intermediàries amb la Xina, es podrien haver derivat diners a una persona que no tenia per què cobrar", hi ha afegit. "Això és el que s'investiga", ha conclòs, afirmant que està "molt tranquil" per la seva gestió.

I admet que el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, va ser una de les persones que li va recomanar contractar Koldo García com a "conductor 24 hores".

Sobre la seva relació amb Pedro Sánchez, de qui va formar el nucli dur, ha explicat que va canviar després de la seva sortida del govern, l'estiu del 2021. En tot cas, l'ha atribuït a les "ganes de refrescar" el govern, després del pic de la pandèmia de la covid i a la seva situació personal, "que necessitava resoldre". "En certa manera, ho vaig sentir com un alliberament", ha admès.

Ábalos ha centrat aquest dimecres la que ha estat la primera sessió de control al president Sánchez fora del partit per al qual ha treballat durant gairebé quatre dècades.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut