Alguns dels nens intoxicats a l'Índia en una ambulància.
Alguns dels nens intoxicats a l'Índia en una ambulància.
Índia

Almenys 20 nens morts per una intoxicació alimentària en una escola de l'Índia

Es tracta de nens d'entre 8 i 11 anys que van menjar a l'escola arròs, soja i llegums en mal estat. Hi ha 35 alumnes més hospitalitzats i 9 d'ells estan greus. Les autoritats locals han encarregat una investigació, però ja s'ha avançat que haurien trobat restes d'insecticida en el menjar.

RedaccióActualitzat
A l'Índia, almenys una vintena de nens han mort intoxicats a Xapra per menjar aliments en mal estat que els havia proporcionat gratuïtament el govern local. Es tracta de nens d'entre 8 i 11 anys que van rebre el menjar a l'escola: arròs, soja i llegums. Hi ha 35 alumnes més hospitalitzats i 9 d'ells estan greus mentre que la resta es manté estable.

Les autoritats locals han encarregat una investigació, però ja s'ha avançat que haurien trobat restes d'insecticida en el menjar. Les intoxicacions alimentàries són freqüents a l'Índia, un país on la cadena del fred i els sistemes de control són molt precaris.

Després de la intoxicació, desenes de veïns han llançat pedres contra l'estació de la policia i han incendiat autobusos i altres vehicles.

El govern, per la seva part, ha dit que compensarà econòmicament els familiars dels nens morts amb 200.000 rupies, uns 3.000 euros.
Anar al contingut