Galtes de porc al vi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, de moderat contingut en greix (si en triem les parts magres) i destaca pel seu contingut de vitamina B12Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    4 galtes de porc

    1/2 col llombarda

    1 branca d'api

    1 xirivia

    1 cabeça d'alls

    1 ceba vermella

    1 l de brou de porc

    Vi xarel·lo vermell

    Vinagre de vi blanc

    Menta

    Anacards

    Matafaluga

    Llard

    Pebre blanc

    Menta

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Submergim en un bol amb aigua i glaçons unes galtes de porc. Les tindrem amb aigua 10 minuts.
  2. Un cop passats els 10 minuts, eixuguem les galtes.
  3. Salpebrem les galtes (pebre blanc)i les untem amb llard de porc.
  4. Posem les galtes en una safata de forn amb una cabeça d'alls tallada per la meitat.
  5. L'enfornem a 180º durant 15 minuts.
  6. Escalfem 1 litre de brou de porc.
  7. Pelem i tallem 1 xirivia i una ceba. Les tallem a brunesa i les posem a un bol. Hi afegim una mica de menta.
  8. Traiem la safata del forn i aboquem el contingut del bol amb les verdures. Hi posem una mica de vi i el brou calent.
  9. Tornem a posar la safata al forn a 180º durant 1 hora.
  10. Escalfem 1 got de vinagre de vi blanc, 1 cullerada de matafaluga i una mica de sal.
  11. Tallem ¿ col llombarda en un bol.
  12. Hi afegim el vinagre calent i ho integrem. Ho reservem, un mínim de 10 minuts.
  13. Tallem a làmines molt fines una branca d'api i la reservem en un bol amb aigua i gel perquè mantingui la finor.
  14. Escorrem la col i la reservem en un plat.
  15. Integrem la col i l'api en el bol on teníem la col (haurem buidat el líquid que hagi quedat)
  16. Traiem la safata del forn.
  17. Desossem les galtes.
  18. Passem el suc de la cocció de les galtes i les verdures per un colador xinès. Reservem el líquid en una gerra.
  19. Piquem uns anacards.
  20. Servim les galtes trossejades, l'amanida de col avinagrada i api, el suc de les verdures de la cocció i els anacards.
Anar al contingut