Brou de porc i porro napat

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els brous poden ser una manera molt reconfortant d'hidratar-se durant l'hivern, època en què potser no es té tanta set, però en què les necessitats d'hidratació són equivalents.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  •  

    2 pastanagues

    3 porros

    6 aletes de pollastre

    4 peus de porc oberts

    1 careta de porc

    250 ml de vi ranci

    4 grans d'all (amb pela)

    6 boles de pebre negre

    2 beines de cardamom

    1 clau d'olor

    Cibulet

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata de forn amb paper sulfurat dues pastanagues netes i un porro net, tot tallat a bresa. Posem a la mateixa safata sis aletes de pollastre i un raig d'oli, però no salem res. Ho torrem tot al forn 30 minuts a 200 ºC.
  2. En una olla grossa, col·loquem quatre peus de porc tallats pel mig i una careta de porc. Ho cobrim amb aigua freda. No hi afegirem sal. Ho escalfem fins que arrenqui el bull, llavors ho traiem del foc i en descartem l'aigua.
  3. Un cop traiem les verdures i les aletes fora del forn, les afegim a l'olla on tenim els peus de porc i la careta.
  4. Ho cobrim amb aigua i amb 250 ml de vi ranci, i ho posem a bullir amb força. A més, hi tirem sis boles de pebre negre aixafades, dues beines de cardamom també aixafades, un clau d'olor i dos grans d'all aixafats. Tampoc hi posarem sal.
  5. Ho anem desescumant a mesura que s'hi faci escuma. Quan estigui bullint, abaixem el foc al mínim i ho deixem coure cinc hores. Passat aquest temps, apagarem el foc i deixarem que reposi dues hores abans de colar-ho.
  6. Si ho fem amb una olla de pressió, en 50 minuts estaria tot cuit, però també ho hauríem de deixar reposar dues hores.
  7. Passat aquest temps, rescatem els peus de porc, per si els volem fer servir per a alguna altra recepta. Colem el caldo i la resta dels ingredients els descartem.
  8. Fiquem el caldo a la nevera i l'hi deixarem unes 12 hores. Passat aquest temps, rescatem el brou i en traiem la capa de greix que s'ha format a la part superior amb una cullera.
  9. El brou ja està fet i el podem fer servir per al que vulguem. Per exemple, en aquesta recepta, el fem bullir fins que redueixi i n'aconseguim una glaça, un brou molt concentrat que, temperat, té una textura de mel i que servirà per napar un plat.
  10. Posem uns porros nets amb un raig d'oli, una mica de pebre, una mica de sal, un parell de grans d'all esclafats i una mica de farigola en una safata amb paper sulfurat a sota i ho deixem al forn 30 minuts a 160 graus.
  11. Traiem els porros del forn i els traiem la primera capa.
  12. Napem els porros amb la glaça i els espolsem una mica de cibulet per sobre.
Anar al contingut