Galta estofada amb patates

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, de moderat contingut en greix (si en triem les parts magres) i destaca pel seu contingut en vitamina B12Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 galtes de porc  

  • 1,5 l brou de porc 
  • 300 g patates agres 
  • 300 ml vi negre 
  • 2 pastanagues 
  • 2 cebes tendres  

    1 pebrot verd 

  • 1 cabeça d'alls 
  • 8 nous  

    1 manat d'herbes (farigola, llorer, canyella) 

  • 1 raig de conyac 
  • Coriandre 
  • Oli OVE 
  • Pebre negre 
  • Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem 4 galtes en un bany de sal amb una proporció de 100 g de sal per un litre d'aigua.
  2. Passat aquest temps, les eixuguem, les salem i les empebrem.
  3. Posem un raig d'oli OVE en una cassola i marquem les galtes per les dues cares i amb foc valent.  
  4. Tallem a brunesa dues pastanagues pelades, dues cebes tendres netes i un pebrot verd net i sense llavors.
  5. Posem a escalfar 1,5 de l brou de porc.
  6. Quan les galtes estiguin enrossides, les enretirem i les reservem.
  7. A la mateixa paella hi aboquem les verdures tallades i un pom fet amb farigola, llorer i canyella. A més, hi afegim una cabeça d'alls tallada per la meitat.
  8. Un cop enrossits els vegetals, hi tirem un raig de conyac. Un cop evaporat l'alcohol, hi afegim mitja ampolla de vi negre.
  9. També afegim de nou a la cassola les galtes marcades i el brou de porc calent. Ho mig tapem i ho deixem coure una hora i mitja.
  10. Passat aquest temps, apaguem el foc i ho tapem. Ho deixarem reposar 6 hores fora de la nevera, si és hivern o estem per sota dels 12 graus, o dins de la nevera si és estiu o fa calor.  
  11. Passat aquest temps, podem repescar les galtes. Les traiem de la cassola. Posem els vegetals en un passapuré o un colador i els aixafem amb el cul d'una cullera perquè treguin el suc.
  12. Posem aquest suc en una cassola i hi regenerem les galtes. Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua.  
  13. Triturem 8 nous fins a obtenir-ne pols.
  14. Tirem la pols a la cassola i ho integrem tot.
  15. Deixem que tot plegat faci 10 minuts de xup-xup destapat.
  16. Mentrestant, podem començar a fer les patates.
  17. Posem a escalfar una quantitat molt generosa d'oli OVE.  
  18. Laminem amb mandolina o ganivet i molta traça 300 g de patata agra pelada.  
  19. Posem un bol amb aigua freda i llimona i hi anem tirant les patates laminades.  
  20. Eixuguem les patates i les tallem amb ganivet a mida de llumí.  
  21. Si l'oli és calent, afegim a la cassola les patates llumí i les fregim.  
  22. Un cop fregides, les posem una estona sobre un paper absorbent i després en una safata.  
  23. Servim les galtes amb un grapat de patates.
Anar al contingut