Biquini de peus de porc

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els peus de porc són un aliment ric en vitamina B1, vitamina necessària per a un bon funcionalment del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 peus de porc 

    Pa focaccia 

    150 g formatge  

    Tomàquet sec 

    1 ceba de Figueres 

    1 pastanaga 

    1 porro 

    6 claus d'olor 

    Mantega 

    1 ou 

    Rave rusticà 

    Oli  

    Sal 

    10 boles de pebre negre 

    Llorer 

    Midó de blat de moro 

PREPARACIÓ

  1. Socarrimem amb bufador 3 peus de porc ja partits. 
  2. Posem els peus de porc en un bol amb aigua, 10% de sal i gel. Ho deixem dessagnant-se durant 2 hores.  
  3. Un cop hagin passat 2 hores, ja podem bullir els peus de porc. A part dels peus de porc, afegim en una olla de pressió una pastanaga pelada, que tallem a bresa. També hi incorporem un porro ja net, que tallem a bresa. Posteriorment, una ceba de Figueres ja pelada en què hi punxem 6 claus d'olor. Ho acabem amb 10 boles de pebre que aixafem, una fulla de llorer i aigua fins a cobrir-ho tot. Ho tapem i ho posem a bullir, i quan emeti un so l'olla, abaixarem el foc i ho courem durant 50 minuts.  
  4. Un cop tinguem els peus cuits, els deixarem temperant-se i comencem a treure'ls els ossos que hi pugui haver.  
  5. Aprofitem el brou dels peus de porc, el colem i el deixem al foc.  
  6. Un cop tinguem tots els peus desossats, els afegim en un motlle i els posem una mica de pebre. Ho remenem, ho premsem i els deixem a la nevera durant 3 hores.  
  7. Comencem a preparar la maionesa. En un got batedor hi posem 1 ou, un tros de rave rusticà net que ratllem i oli d'oliva verge extra. Ho emulsionem tot.  
  8. De la terrina de peus de porc en tallem 2 cm i ho enfarinem amb midó de blat de moro.  
  9. Afegim a una paella ben calenta una mica d'oli i una porció de la terrina enfarinada. Marquem fins que ens faci crosta i ho girem perquè es marqui banda i banda. 
  10. Comencem a muntar el biquini amb una ració de focaccia, els peus marcats i una porció de formatge. 
  11. Tallem tomàquet sec i n'afegim.  
  12. Untem amb mantega cada llesca del pa. 
  13. Posem a la paella on hem fet els peus de porc el biquini i marquem a foc mitjà fins que el formatge es fongui.  
  14. Quan el formatge s'ha fos, girem i marquem per l'altra banda.  
  15. Emplatem el biquini i el tallem a triangles. Hi afegim per damunt la maionesa que hem fet i la reducció de peu de porc.  
Anar al contingut