Col rostida amb suc d'arrels

 • Programa: Cuines amb Marc Ribas
 • Cuina: Marc Ribas
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Més d'una hora
 • Informació nutricional
  -Obre

  La cansalada és un aliment amb un contingut en greixos i colesterol elevats; per això, el seu consum ha de ser moderat i de manera ocasional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • 3 pastanagues

  2 naps

  2 xirivies

  2 nyàmeres

  2 galangues

  1/2 col llombarda 

  1/2 api rave

  4 branques de col kale

  12 làmines fines de cansalada curada

  3 litres d'aigua

  Oli d'oliva verge extra

  Pebre negre

  Sal

   

   

PREPARACIÓ

 1. Netegem bé les les nyàmeres amb un fregall net i pelem les pastanagues, els naps, les xirivies i l'api rave. 
 2. Tatllem totes les arrels, excepte la galanga, i les posem en una safata amb paper sulfurat per ficar-les al forn. Les rostirem a 220 graus.
 3. Esclafem la galanga com si fos un all i la posem en una olla. També hi afegirem les arrels rostides. I hi abocarem 3 litres d'aigua en fred.  Posem l'olla al foc i les arrels han de bullir durant una hora a foc mig suau. 
 4. Un cop hem bullit les arrels, retirem l'olla del foc i ho deixem reposar 30 minuts. Després colem el suc i el posem en una olla.
 5. Tallem pel mig la col llombarda i li traiem el peduncle.
 6. En una olla, posem els 2 trossos de col cap per avall  i 250 ml del bou d'arrels. Tapem l'olla i ho posem a bullir a foc fort durant uns 40 minuts.
 7. L'olla on hi ha la resta del brou la posem a foc fort durant 40 minuts o fins aconseguir una textura glaça.
 8. En una safata amb paper sulfurat posem tallades les fulles de les branques de col kale, sense la tija. Salpebrem i hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre. Ho posem al forn a 180 graus, amb foc a dalt i a baix, però sense aire, durant uns 13 minuts per torrar-les i que quedi cruixent.
 9. Quan traiem les xips de kale, es posem en una safata amb paper absorbent perquè xucli l'excès d'oli i després posem els xips en un plat.
 10. Traiem la col llombarda, compte que pot tenyir, i la posem en una taula per tallar-la a tires 
 11. Posem oli en una paella on abocarem la col i la saltejarem. Salpebrem.
 12. Emplatem posant col llombarda i afegint-hi suc de les arrels. Col·locarem les fines tires de cansalada ibèrica curada amb pebre vermell damunt la col calenta i acabarem d'emplatar amb unes xips de kale per sobre.
Anar al contingut