Braó amb salsa de mel i torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mostassa, una espècie de gust fort i picant, en ressalta la quantitat de potassi, fòsfor, calci i seleni així com de vitamina C i greixos omega 3Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 braons de porc  

    400 g d'escalunya  

    150 g de torró Història cremós d'ametlla 

    100 g d'ametlla marcona 

    700 ml de brou de porc 

    5 boles de ginebró 

    1 cullerada de mel de romaní 

    1 cullerada de mostassa Dijon  

    Vi ranci De Muller sec 

    Farigola llimonera 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. En un recipient gros hi barregem 100 g de sal per litre d'aigua i hi submergim 2 braons de porc. Tapem amb un plat i deixem els braons dins del bany de sal durant una hora. 
  2. Traiem els braons del bany de sal i els eixugem bé amb paper absorbent. Els pebrem i reservem en una safata de forn fonda. 
  3. Escalfem 700 ml de brou de porc i l'aboquem sobre els braons. Afegim a la safata de forn unes boles de ginebró, un parell de branques de farigola fresca, un raig de vi ranci i enfornem durant 1 hora a 180 graus amb la funció ventilador. Quan faci mitja hora que és dins del forn, traurem les branques de farigola i anirem salsant els braons un parell de cops fins que acabi la cocció. 
  4. Un cop fora del forn, reservem un parell de cullerots del suc de cocció en un got batedor. 
  5. Pelem 400 g d'escalunyes i les distribuïm per la safata on hi tenim els braons. Enfornem de nou 30 minuts a 180 graus amb funció ventilador. Salsem els braons un parell o tres de cops durant la cocció. 
  6. Fem la salsa afegint al got batedor amb el suc de cocció, una cullerada de mostassa de Dijon, una cullerada de mel de romaní i 150 g de torró Història cremós d'ametlla que tallem a trossos. Afegim un raig de vi ranci i triturem fins tenir una textura de salsa densa. 
  7. Traiem els braons del forn i pugem la temperatura del forn fins als 200 graus. 
  8. Salsem bé els braons amb la salsa turbinada. Repartim per la safata de forn 100 g d'ametlla marcona pelada. 
  9. Tornem a enfornar durant 15 minuts a 22 graus amb la funció ventilador.  
  10. Desossem els braons i els servim acompanyats d'escalunyes, ametlles i suc de la cocció. Acabem amb unes fulles de farigola llimonera. I ja tenim a punt aquest plat de festa. 
Anar al contingut