Braó de porc amb xirivies i espinacs

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 braons

    2 orelles de porc

    1 peu de porc

    8 xirivies

    4 porros

    2 fulles de llorer

     

    10 ametlles

    10 avellanes

    2 pastanagues

    2 manats d'espinacs

    1 cabeça d'alls

    llard

     

    llimona

    julivert

    pebre negre

    oli OVE

    vi ranci

    sal

PREPARACIÓ

  1. Socarrimem amb el bufador 2 orelles i 1 peu de porc tallat per la meitat. Volem eliminar tots els pèls.
  2. Posem en una olla amb aigua freda les orelles, els dos talls de peu i 2 braons que també tindrem tallats per la meitat. Li fem arrencar el bull amb 2 fulles de llorer i un pols de sal. Ho estem blanquejant per a eliminar impureses, sang  i fortor.
  3. Pelem i tallem a la bresa 2 pastanagues i 4 porros i els posem dins una olla de pressió amb 1 cabeça d'alls i 1 manat de julivert
  4. Traiem de l'olla peu i orella i els fiquem a l'olla a pressió. Traiem els braons i els deixem temperar.
  5. Afegim 10 boletes de pebre i aigua mineral fins que els cobreixi a l'olla i ho posem a bullir durant 50 minuts. Després ho apartem del foc i hi donem 2 hores de repòs
  6. Quan els braons ja no cremin, els untem amb llard, pebre negre i la pell d'una llimona. Hi posem un raig d'oli OVE i ho reservem a la nevera.
  7. Colem el brou en un tàper. Reservem les carns per una altra recepta en un altre tàper. Fiquem els dos tàpers a la nevera.
  8. Després d'un parell d'hores podrem desgreixar el brou. El posem a escalfar en una olla mitjana.
  9. Salpebrem els braons i els posem a enrossir en una cassola a foc mitjà
  10. Afegim als braons rossos un raig de vi ranci i tapem la cassola
  11. Afegim el brou a la cassola i la tapem. Ho deixem a foc baix durant 45 minuts
  12. Pelem i tallem a mida macedònia 8 xirivies i les afegim a la cassola
  13. Fem una picada al morter amb 40 ametlles i 40 avellanes torrades i l'afegim amb sal i pebre negre
  14. Quan faltin cinc minuts per complir el temps de cocció —45 minuts—, afegim a la cassola 2 manats d'espinacs i deixem que acabi de coure tot plegat

 

Anar al contingut