L'Escola de Policia de Catalunya usarà les imatges de suposats maltractaments per fer pedagogia

El director de l'Escola de Policia de Catalunya, Carlos González, ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" que les imatges de suposats maltractaments a Les Corts es faran servir per fer pedagogia a l'Escola, a partir del curs que ve.

En unes declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, el director de l’Escola de Policia de Catalunya, Carlos González, ha defensat l’actuació del departament d’Interior en el cas dels presumptes maltractaments de detinguts a la comissaria de les Corts. I, a més, ha anunciat que les imatges es faran servir per fer pedagogia a l’Escola, a partir del curs que ve.
“El pròxim curs un dels materials pedagògics que utilitzarem en les assignatures que tenim de drets humans i d’ètica policial... seran aquestes imatges perquè és una manera de recordar a tothom què és el que no s’ha de fer en l’actuació policial” ha explicat. En aquest punt, González també ha remarcat que el calendari de desplegament dels Mossos no ha comportat una rebaixa de la formació dels nous agents: “no hem abaixat els criteris d’avaluació... preferim no cobrir totes les places que hi hagi al fet que passin persones que nosaltres entenem que no compleixen les condicions per fer de Mossos”.
El responsable de l’Escola de Policia sosté que la “pèrdua de dignitat” del cos no es deu a la publicació de les imatges de suposats maltractaments ni a la roda de premsa d’Interior per anunciar la suspensió de sou i feina dels agents implicats en el cas, sinó a la “conducta inacceptable d’uns pocs” mossos. González ha assenyalat que en cap cas no s’ha vulnerat la presumpció d’innocència de ningú.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut