Catalunya Música celebra 20 anys pensant en internet i en la millora de les relacions internacionals

Catalunya Música fa 20 anys, aquest dijous, 10 de maig, amb l'objectiu d'incrementar la presència a internet i millorar les relacions internacionals. L'emissora commemora l'aniversari amb un concert de la JONC Filharmonia per tot Catalunya.

Catalunya Música fa 20 anys, aquest dijous, 10 de maig, amb els reptes d’incrementar la presència a internet, ampliar el públic de l’emissora i consolidar les transmissions de concerts i cicles de qualitat. En la presentació dels actes commemoratius del 20è aniversari, que s’ha fet aquest matí a L’Auditori de Barcelona, el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, i el coordinador de Catalunya Música, Àlex Robles, han remarcat que l’emissora ha contribuït a “normalitzar l’espai comunicacional del país”, ja que acosta la música clàssica a tot tipus d’oients i a més, ho fa “en català”.
Àlex Robles ha explicat que el futur de l’emissora està marcat per l’aprofundiment de la presència a internet. D’una banda, es potenciaran els recursos “online”, que seran “més visibles” i permetran als oients escoltar “sincrònicament i asincrònicament” música de qualitat. De l’altra, està previst que de cara a la tardor es creï un “canal específicament per internet”, que serà “complementari” a l’actual.
Més enllà de l’esforç per incrementar la presència a la xarxa, el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, ha assenyalat que un dels objectius prioritaris de l’emissora és aconseguir l’ingrés a la Unió Europea de Radiodifusió (UER). Sarsanedas ha dit que el fet de formar part de la UER permet accedir a un volum molt més gran de concerts internacionals i ha afegit que la seva intenció és poder emetre aquells enregistraments que no difongui Ràdio Nacional d’Espanya en primera opció.
Catalunya Música celebrarà el 20è aniversari amb un concert de la JONC Filharmonia a L’Auditori de Barcelona, aquest dijous. Aquest concert s’oferirà també divendres a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca; diumenge, dia 13, a l’Auditori Enric Granados de Lleida, i dimarts, dia 15, a l’Auditori - Palau de Congressos de Girona. El concert, pensat especialment per l’aniversari, porta per títol “Nit de foc”. Està organitzat com un itinerari que ens condueix per les figures i caràcters que pot adoptar el foc com un viatge, a través del qual descobrim els poders del foc i la seva grandesa. El repertori inclou peces de Stravinsky, Händel, Wagner, Montsalvatge i Falla.
Com a complement dels actes commemoratius dels 20 anys de l’emissora, s’ha editat un CD especial amb el concert inaugural que Victòria dels Àngels va fer el 10 de maig de 1987 al Palau de la Música Catalana. A partir d’aquest mes, Catalunya Música emetrà el programa “Vint anys de música”, que de la mà de Jesús Rodríguez Picó recull els fets fonamentals del món musical dels últims anys i recupera concerts, programes i entrevistes. Finalment, l’emissora proposa als seus oients un viatge a Nàpols per assistir a la representació de “La Traviata”, de Giuseppe Verdi, al Teatro di San Carlo, un dels escenaris de més tradició d’Europa.
Anar al contingut