Madrid

El PSOE i CiU pacten que els reincidents per furts puguin anar a la presó

CiU ha anunciat que ha arribat a un acord amb el PSOE per endurir el Codi Penal i aconseguir penes de presó per als autors reincidents de furts. De tota manera, es preveu que se'ls pugui enviar a la presó només els caps de setmana i festius, per tal de no incrementar la massificació dels centres penitenciaris. A més, es vol ampliar de tres mesos fins a un any la pena per als membres de les bandes de carteristes i també s'impulsarà un registre de faltes que permeti accedir ràpidament a l'historial dels delinqüents reincidents.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha anunciat que l'acord passa per endurir les penes dels delinqüents reincidents que cometen furts, és a dir, que roben objectes per valor inferior als 400 euros.

Actualment només se'ls pot enviar a la presó si cometen quatre furts en un any, però això és molt difícil de comprovar sense tenir un registre de faltes, que amb l'acord s'haurà de crear en el termini d'un any. Amb el canvi es facilita que hi hagi una condemna penitenciària, però només per a dissabtes, diumenges i festius, per evitar "la sobreocupació" de les presons.

Duran i Lleida ha explicat que la reforma es començarà a tramitar aquest dimecres, en forma d'esmenes consensuades amb el PSOE, a la Comissió de Justícia del Congrés, que aprovarà el projecte de llei de reforma del Codi Penal

El dirigent democristià ha assegurat que l'acord respon a la "inquietud" de la ciutadania davant dels lladres reincidents.

Presó pera dues furtadores multireincidents

Precisament, els Mossos d'Esquadra han informat que aquest dimarts han ingressat a la presó dues lladres multireincidents detingudes a Barcelona. Entre totes dues acumulen 172 detencions per delictes i faltes de furt. Concretament, l'una estava sent investigada en el marc de l'"operació Top 6", que ha tingut com a objectiu identificar, localitzar, detenir i aconseguir l'ingrés a presó de 6 delinqüents mutireincidents que han fet del delicte el seu "modus vivendi".

Les dues dones van ser detingudes dilluns en el moment que robaven una bossa de mà amb 600 euros d'una víctima, a la qual havien distret ensenyant-li un panell. La víctima es va adonar del robatori i va ser atesa al moment per un patrulla que era al lloc dels fets.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut