Mataró

Investiguen una onada de robatoris en urbanitzacions del Maresme

Els Mossos d'Esquadra investiguen una onada de robatoris que hi ha des del novembre a diversos municipis de la comarca del Maresme. Els lladres actuen en urbanitzacions i en sèrie, és a dir, que entren en una casa rere l'altra en una mateixa tarda. Primer hi entraven a la nit, però ara han canviat i ho fan a mitja tarda, sobretot en cases on viuen famílies, aprofitant que els pares encara no han tornat de buscar els fills a l'escola o de les activitats extraescolars. Els Mossos sospiten que tots els robatoris són obra d'un mateix grup organitzat, que s'emporta diners, joies, telèfons i portàtils.

Actualitzat
Una de les localitats on hi ha hagut robatoris és Alella. L'alcalde, Andreu Francisco, ha confirmat que el pic de furts va ser al novembre, quan es van detectar 18 robatoris. Segons Francisco, el reforç policial ha permès que s'hagi tornat a xifres habituals, que se situen entre els 6 i els 7 robatoris mensuals.

També hi ha hagut robatoris en cases unifamiliars de municipis com Premià de Dalt o Vilassar de Mar. L'any passat, a Premià de Dalt, es van produir 60 robatoris a habitatges, quatre vegades més que l'any anterior. I el ritme es manté: la setmana passada els lladres van entrar a casa de l'alcalde. Com a conseqüència, s'han instal·lat càmeres de vigilància, noves reixes o sensors perimetrals que detecten moviments i que es connecten fins i tot amb la gent a casa per sentir-se més segurs.

Els lladres solen actuar entre les 6 de la tarda i les 8 del vespre i ho fan habitualment aprofitant que al domicili no hi ningú. En casos en què s'han adonat que arribava algun dels inquilins, han fugit.
Anar al contingut