Un gol d'Abidal dóna al Barça la classificació a quarts de la Copa en un partit de molta exigència a San Mamés (1-1)

El Barça, patint moltíssim, s'ha classificat per als quarts de final de la Copa del Rei després d'empatar a un gol a San Mamés davant l'Athletic. En un matx marcat per la intensitat imposada pel conjunt basc, el conjunt de Pep Guardiola ha hagut de lluitar per imposar el seu joc. No s'ha aconseguit avançar fins al minut 75, gràcies a Éric Abidal, que ha marcat el seu primer gol amb la samarreta del Barça, en una acció en què s'ha incorporat des de la defensa i ha rebut una bona passada de Leo Messi. L'Athletic Club no s'ha rendit i ha aconseguit empatar amb un gol de Fernando Llorente quan faltaven cinc minuts pel final, però els barcelonistes s'han endut el bitllet a quarts gràcies al valor doble del gol del defensa francès.

El San Mamés de les grans ocasions, l'autèntica Catedral, esperava el Barça amb ganes. El millor equip del món només havia de mirar a la graderia per saber que caldria patir per aconseguir la classificació als quarts de final de la Copa. Així ha estat. Fins al final, els barcelonistes han sentit la incomoditat d'un rival amb molta empenta. Des del primer minut ha quedat clar que els futbolistes bilbaïns tenien els ànims en sintonia amb els de la seva afició, que els havia rebut amb un gran mosaic blanc-i-vermell. Els lleons, fidels a si mateixos, han optat per cedir al Barça la iniciativa amb pilota, però mirant d'ofegar-lo en la creació perquè no es trobés còmode en atac. Així, han tallat la continuïtat dels de Guardiola, confiant en la intensitat i el xoc per portar el curs del joc al seu terreny. De totes maneres, el Barça ha tingut algunes opcions per avançar-se en el matx i en l'eliminatòria, tot i la dificultat per combinar a causa del rival i el mal estat del terreny de joc, buscant fer córrer l'Athletic i circulant ràpidament. L'equip de Joaquín Caparrós tampoc ha estat tímid en atac, però amb altres armes. Les pilotes llargues a les dues torres que han format la punta basca, Toquero i Llorente, el perill a pilota parada i la velocitat de la transició després de robar-la han estat els seus principals arguments.

Ha estat un futbolista inèdit en l'aspecte golejador, que no s'havia estrenat encara amb la samarreta del Barça, Éric Abidal, qui, aprofitant una assistència a dins de l'àrea de Leo Messi, ha avançat el Barça. Una jugada de lateral ofensiu -Abidal havia començat el partit com a central-, incorporant-se des des l'esquerra i una gran definició, impròpia d'un futbolista que fins aquell moment no havia marcat cap gol vestit de blaugrana, han servit perquè l'equip de Pep Guardiola sortís victoriós d'un dels reptes de més exigència de tota la temporada. I no ho ha aconseguit sense patir, després del gol, Fernando Llorente ha aprofitat una passada d'Iraola per batre Pinto. Encara faltaven cinc minuts de partit i els blanc-i-vermells s'han bolcat a la recerca d'un gol, ja que l'empat no els servia per classificar-se. Els blaugrana han sabut patir i defensar-se de l'empenta dels lleons, que han rugit fins a les darreres circumstàncies i han caigut, com a mínim, amb honor.

Debut d'Afellay

El nou fitxatge del Barça, Ibrahim Afellay, ha debutat amb el 20 a l'esquena al minut 90 del partit substituint un desafortunat David Villa.

Abidal rep l'impacte d'un objecte al cap

Algun aficionat de l'Athletic  ha llançat un objecte -que semblava una moneda- al cap del defensa blaugrana Éric Abidal. El jugador ha caigut a terra a causa de l'impacte, però s'ha recuperat després que l'han atès. L'acció ha succeït uns minuts abans que el futbolista marqués el gol.

Xavi bat el rècord de Migueli

Si en el darrer partit de Lliga contra el Llevant Xavi Hernández empatava Migueli com a jugador que més partits ha jugat amb la samarreta del Barça, en el duel de Copa davant l'Athletic, el migcampista de Terrassa, titular, ha batut absolutament la marca, que se situa ara en 550 partits. Ha estat substituït, amb San Mamés dempeus ovacionant-lo, al minut 77.