Barça

Tiane Endler, el mur de l'Olympique de Lió

La portera xilena presumeix de l'hegemonia de l'equip francès a la Lliga de Campions: "No es poden comparar 8 títols amb 2."

Enric Vilalta López

Christiane Endler, de 32 anys i 1.82 d'alçada i molta experiència sota pals, serà el gran objectiu de les Mariona, Salma, Aitana o Caroline a San Mamés. Fa dos anys, la portera xilena va ser una autèntica muralla per les blaugranes i va contribuir a la victòria de l'Olympique de Lió en la final de Torí.  A Bilbao, nou duel entre els dos millors equips del continent, amb un cert regust de revenja. Però encara amb un palmarès desequilibrat a favor de les franceses.

" No es poden comparar 8 Champions contra 2. Amb tots els respectes, l'hegemonia europea és nostra."


Dues vegades designada millor portera del món i amb un premi The Best a la millor, Endler ha guanyat amb l'Olympique les tres últimes lligues de França, però això sí, el PSG també les ha competit fins al final. La Lliga francesa és una altra cosa. 

"Tenim un nivell competitiu diferent.  A la lliga hem hagut de remuntar diverses vegades, i la final del playoff amb el PSG va ser molt igualada.  El Barça no ha tingut aquest escenari i potser això és un desavantatge de cara a una final de Champions."


 A Bilbao, com a Torí, les lioneses tornaran a estar en minoria, pel que fa al suport de les aficions. Però a la portera xilena, tant li fa.  

 "Estem acostumades a jugar així, amb el públic en contra juguem millor. Potser perquè juguem sense tanta pressió, ja ens va bé que l'afició rival sigui majoritària."    


Tiane Endler té una llarga experiència sota pals, tant al seu país com a Europa. Després de guanyar la Copa Libertadores amb el Colo-Colo xilè, va travessar l'Atlàntic per anar a jugar un any al Chelsea i un altre al València, abans d'aterrar a la lliga francesa. Primer al PSG, on va jugar quatre temporades, i des del 2021 al gran rival, l'Olympique de Lió

Ha estat internacional més de cent vegades amb Xile, però després de l'últim Mundial va decidir deixar la selecció i dedicar-se en exclusiva al seu club.  Ara arriba a Bilbao per disputar la seva segona final de Champions. I amb la confiança de tornar-la a guanyar, tot i que s'estima més no parlar de favoritismes.

"De moment l'Olympique ha guanyat sempre el Barça, però crec que serà una final diferent a la del 2022. En aquests dos anys, el Barça ha madurat, i segur que ens ho posarà més difícil. Penso que les possibilitats estan al cinquanta per cent." 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut