Deixar els turistes amb un pam de nas: ocupen una platja de Mallorca massificada

Unes 300 persones es mobilitzen des de primera hora a l'emblemàtic caló des Moro, una cala habitualment saturada pels instagramers

RedaccióActualitzat

Amb el lema #OcupemLesNostresPlatges, uns 300 mallorquins s'han mobilitzat aquest diumenge des de primera hora al caló des Moro, l'emblemàtica platja que és notícia perquè els turistes fan cua per accedir-hi.


Aquesta nova protesta contra la massificació turística a les Balears arriba tot just tres setmanes després de la manifestació multitudinària a Palma que va fer sortir al carrer més de 10.000 persones amb lema #MallorcaNoEsVen, per mirar d'evitar que l'illa "no acabi convertida en un resort de luxe".

El camí d'accés a la cala és una cua constant de turistes, a l'estiu (3Cat/Caterina Karmany)

La plataforma Mallorca Platja Tour, convocant de la mobilització, ha denunciat a X que la Guàrdia Civil ha mirat d'impedir-la, demanant la retirada de les pancartes. 


Alguns mitjans han informat que la Guàrdia Civil també ha identificat alguns dels manifestants.

A Instagram, la mateixa xarxa social que ha convertit el caló des Moro en una destinació turística imprescindible per a molts visitants de Mallorca, la plataforma ciutadana SOS Residents, que dona suport a la mobilització, alerta sobre "la pèrdua de qualitat de vida que patim els residents de Mallorca, provocada essencialment per l'impacte de la massificació turística", i assegura que "Mallorca ha passat de ser una comunitat en la qual el turisme generava riquesa i benestar a ésser una illa amb una població empobrida".

Diversos usuaris de les xarxes socials s'han fet ressò d'aquesta acció reivindicativa i festiva.


Aquest diumenge, els pocs turistes que a primera hora ja eren al caló des Moro han marxat en veure la mobilització multitudinària.

En aquest context de mobilitzacions contra el turisme massiu, el diari Ara Balears informava aquesta setmana de la decisió de l'Ajuntament de Santanyí de duplicar la superfície de l'aparcament habilitat per accedir al Caló des Moro, que passarà dels més de 7.000 m2 actuals a més de 14.000 m2. 

A les 13.00, Mallorca Platja Tour ha donat la mobilització per acabada i ha fet una "crida a 'recuperar' totes i cadascuna de les platges de Mallorca".

ARXIVAT A:
TurismeIlles Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut