Els jugadors del Saarbrücken celebrant el pas a semifinals
Futbol

Proesa sense fi a la Copa Alemanya: el peix petit que ja s'ha menjat tres salmons i ja és a semis

El Saarbrücken ha eliminat a un trio de rivals de la Bundesliga, començant pel Bayern. A semifinals l'espera l'històric Kaiserslautern, actualment a Segona

Redacció Esport3Actualitzat

És a dos partits de guanyar la Copa Alemanya. El Saarbrücken continua fent història a la DFB Pockal. L'equip de la tercera divisió germànica que va saltar a primera pàgina quan es va desfer del totpoderòs Bayern de Múnic, s'ha classificat per les semifinals després d'eliminar el Borussia Mönchengladbach. Un gol de Brunker a l'últim minut va permetre el pas a la pròxima ronda, on s'enfrontarà al l'històric Kaiserslautern, actualment a Segona.

Encara que el "matagegants" es trobi novè a la lliga, a la copa ja s'ha carregat tres clubs de Bundesliga: a banda dels bavaresos, l'Eintracht Frankfurt i l'esmentat Mönchengladbach.

El club de l'estat de Saarland fa més de trenta anys que no juga a la primera categoria alemanya, tot i ser un dels fundadors de la Copa d'Europa.

Peix petit es menja peix gran: altres precedents heroïcs

El Guingamp va ser l'últim guanyador d'una Copa potent que jugava a Segona, una proesa assolida la temporada 2008-09. L'equip francès va superar cinc rondes abans d'arribar a la final, que es va endur davant l'Stade Rennais. Com a premi va disputar la fase prèvia de la Champions League, quedant eliminat a mans de l'Hamburg.

A Espanya, l'últim precedent és el del Mirandés, que jugant a la dissolta Segona B es va classificar per a les semifinals el 2012. Cèlebres van ser les seves gestes en un estadi d'Anduva ple a vessar, de no gaire bon record per a l'Espanyol, víctima seva als quarts.

Tot i així, el cas més particular en aquestes rondes va ser el del Reial Madrid Castella. El filial blanc va jugar la final del 1980 contra el primer equip (6-1 a favor dels grans) i va aconseguir un bitllet per a la Recopa, ja que la primera plantilla anava a Europa per la seva classificació a la Lliga. El cas del Castella va provocar el canvi de normativa per evitar que es tornés a repetir.

Els jugadors del Castella que van fer història arribant a la final de Copa
ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut