Pep Guardiola, l'ànima d'aquest Barça (Foto: EFE)
Pep Guardiola, l'ànima d'aquest Barça (Foto: EFE)
Lliga de Campions

Guardiola irromp amb força en l'elit dels entrenadors europeus

Tot un gat vell com Sir Alex Ferguson no ha pogut superar en el duel tàctic Pep Guardiola, que s'ha convertit en el tercer entrenador més jove que guanya la Copa d'Europa. Per si no n'hi hagués prou amb la Lliga i Copa en l'any del seu debut, el tècnic bagenc s'ha situat de ple en l'elit de les banquetes amb el seu primer triomf internacional. I ho ha fet complint, a més, una curiosa tradició: per guanyar la Copa d'Europa entrenant el Barça, abans l'has d'haver guanyat com a jugador. Això és el que ja van fer els seus predecessors, Johan Cruyff i Frank Rijkaard.

Actualitzat
Hi ha una condició indispensable perquè un entrenador guanyi la Copa d'Europa amb el Barça: haver-la guanyat abans com a jugador. Almenys això és el que ha passat amb els tres tècnics que l'han aconseguit fins ara. Johan Cruyff (1992) l'havia guanyat tres vegades com a jugador amb l'Ajax, i Frank Rijkaard (2006) n'havia guanyat dues amb el Milan i una també amb l'Ajax.
Només tres tècnics (Miguel Muñoz, Carlo Ancelotti i Giovanni Trapattoni) han aconseguit aquest peculiar doblet al marge dels blaugranes.

Guardiola, de 38 anys, és el tercer tècnic més jove que obté la Copa d'Europa, després de José Villalonga (36) i de Miguel Muñoz (38), tots dos amb el Reial Madrid.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut