Lliga de Campions

Guardiola torna a lloar els seus jugadors i Ferguson felicita el Barça com a just campió

Un vencedor just. El Barça ha estat el guanyador de la Lliga de Campions 2009 i tots els protagonistes han reconegut la seva superioritat. Guardiola, fidel a la seva modèstia, ha donat tots els mèrits als seus futbolistes i ha explicat que han patit durant els primers vuit minuts. El seu rival a la banqueta, Sir Alex Ferguson, ha estat tot un cavaller i no ha negat l'evidència: ha guanyat el millor. Laporta ha qualificat la temporada com "la millor de la història del club" i ha elogiat el paper de Guardiola.

Actualitzat
Guardiola: "Més no es pot fer"

Josep Guardiola s'ha mostrat exultant amb la victòria, després de rebre l'aplaudiment de la premsa, i ha assegurat que "més no es pot fer", en al·lusió a la gran temporada del seu equip, en què s'ha aconseguit el buscat triplet. "Hem guanyat els tres títols i estem molt contents per com ho hem fet. Hem jugat malament al començament però hem millorat. Hem tingut algun problema però en general estic molt content pel partit que hem fet". Finalment, ha tingut paraules paraules de suport per a tots els seus jugadors, però ha destacat per sobre de la resta Messi, Iniesta i Sylvinho. De l'últim, ha apuntat que és "un gran jugador de vestidor", ha demanat perdó per no fer-lo jugar més i ha destacat la seva gran trajectòria en el club. Pel que fa a Messi, ha ironitzat després d'assegurar el següent: "Imagino que ja estaran escrivint el nom en la Pilota d'Or. No necessitem que guanyi per saber que és el millor". "Mai s'amaga, i quan més es complica la situació més apareix", ha afegit.

Laporta: "La història ens ha restaurat el prestigi que ens mereixem"


El president del Barcelona, Joan Laporta, no ha pogut dissimular la seva felicitat, tot i que remarcava que ha viscut "amb alegria i serenitat" l'èxit de l'equip blaugrana, que ha conquistat la Lliga, la Copa del Rei i la Lliga de Campions en la "millor temporada de la història del club". "Ho visc amb alegria i serenitat. Tinc la sensació que el Barcelona ha entrat en la normalitat. Perquè la història ens ha restaurat el prestigi que ens mereixem. Ja tenim tres Copes d'Europa", ha dit Laporta. El president del Barcelona ha reconegut que la posada en marxa del projecte amb Pep Guardiola com a entrenador "ha sobrepassat totes les expectatives". "Quan vam prendre la decisió de nomenar Guardiola confiàvem que aniríem molt bé, però no ens imaginàvem que signaríem la millor temporada de la història del club. És un equip amb molt recorregut, amb molts reptes per aconseguir", ha afegit Laporta.

Ferguson: "Ha guanyat el millor equip"

L'escocès Alex Ferguson ha admès que a la final "ha guanyat el millor equip", ha lloat la feina de Josep Guardiola, perquè no ha variat la seva filosofia de joc en tota la temporada, i ha admès que el Manchester United "no ha sabut què fer amb la pilota" davant el joc del Barça. Ferguson ha admès sentir-se "decebut", després que el seu equip ha cedit el tron europeu a mans del conjunt català, que ha posat fi a la ratxa de 25 partits consecutius invicte del United, que no perdia a Europa des que el Milan el va guanyar el maig del 2007. "El Barça està entre els millors, amb total seguretat. Han mantingut la pilota i la seva filosofia de futbol, no han canviat en cap moment", ha insistit Ferguson, que ha qualificat la victòria de Guardiola de "sensacional", després dels èxits conquerits en la seva primera temporada com a tècnic d'elit.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut