Ciclisme

El dopatge amenaça Alberto Contador i el GP d'Hamburg veta la seva participació en la cursa

L'estela del dopatge no ha abandonat Alberto Contador des que es va proclamar vencedor del Tour de França. La seva possible vinculació amb l'"operació Port" ha estat motiu més que suficient perquè moltes veus posessin en dubte la seva victòria a París. A conseqüència d'això, i malgrat que la UCI sempre ha defensat Contador, el ciclista madrileny ha estat vetat al Gran Premi d'Hamburg que comença el 19 d'agost. Divendres, Alberto Contador oferirà una roda de premsa a la seu del Consejo Superior de Deportes per fer públic un comunicat de contingut encara desconegut.

Actualitzat
Alberto Contador, Michael Rasmussen i Alessandro Petachi estan sota sospita, i per aquesta raó no prendran part en el Gran Premi de Ciclisme d'Hamburg. Els organitzadors de la cursa no volen que els darrers escàndols que han afectat el Tour taquin la popular cita alemanya i és per això que han decidit declarar ciclistes "no desitjats" aquells corredors que tinguin més o menys vinculació amb casos de dopatge.

Malgrat que Contador i els altres no han donat mai positiu en un control, la cursa creu que la seva relació amb l'"operació Port" és prou significativa com per excloure'ls. Potser per aquesta decisió, el madrileny compareixerà divendres davant dels mitjans en una roda de premsa el contingut de la qual es desconeix.

Precisament avui també s'ha conegut que el ciclista de l'Astana Andrei Kashechkin ha donat positiu, com el seu compatriota Vinokurov, per transfusió en un control realitzat el passat dia 1 d'agost. L'equip l'ha suspès fins que no es conegui el resultat de la contraanàlisi.
Anar al contingut