El lituà Jokubaitis condueix la pilota aquest divendres al Palau, amb dificultat, la tònica blaugrana durant tot el partit

L'Olympiacos, equip més fet que el Barça en l'estrena europea (70-80)

L'equip de Jasikevicius no és prou consistent per guanyar l'Olympiacos de Bartzokas. I un secundari, Larenzakis, dinamita el partit en l'últim quart

Xevi BardoletActualitzat

El Barça ha començat l'Eurolliga 2022-2023 contra el mateix equip amb qui va tancar la temporada passada l'Olympiacos -va ser un dolorós duel de consolació pel 3r i 4t lloc. L'equip del Pireu ha començat amb Isaiah Canaan, el que va voler silenciar el Palau el curs passat amb l'Unics Kazan i va acabar escaldat.

Jasikevicius ha col·locat l'interior Vesely defensant Walkup, el base. I els de Georgios Bartzokas no han estat còmodes. Però l'atac blaugrana tampoc era per llançar coets. La circulació fluïa ben poc. Del 16 a 13 en el primer quart, hem passat a un 28 a 34 al descans. Mentre el Barça només aconseguit llançar 2 tirs lliures en tota la primera part, els del Pireu treien el cap amb la bona direcció d'Sloukas i el canell de l'exblaugrana Vezenkov.

Sense la brillantor ofensiva, calia posar-hi més intensitat. Els blaugranes han recuperat pilotes i han accelerat el ritme de partit. Els triples també han arribat i Laprovittola ha exercit de líder. Però Satoransky no està bé -ha fallat una esmaixada per manca d'explosivitat- i quan l'argentí ha descansat, l'Olympiacos s'ha tornat a disparar. Parcial de 0 a 11 amb Canaan entrant en partit.

En el darrer període, els de Bartzokas s'han posat 11 a sobre. Aleshores Higgins ha fet una passa endavant. Per un moment el nord-americà ha semblat el de fa dues temporades i el Palau s'ha animat. Però un triplàs d'Abrines ha tingut resposta amb quatre de Larenzakis, un jugador de banqueta. Ell ha dinamitat qualsevol nou intent de reacció local.

Georgios Bartzokas tornava al Palau
Georgios Bartzokas tornava al Palau (EFE)

Els impulsos del Barça, amb molts jugadors encara sense forma, no han estat suficients davant un altre candidat a la Final Four. Un Olympiacos que ha anotat els 25 tirs lliures llançats.