L'Efes derrota el Madrid i revalida l'Eurolliga

Els turcs sument el segon títol consecutiu en un final d'infart davant el Madrid

Víctor LavagniniActualitzat

L'Anadolu Efes ha revalidat el títol de campió, primer cop des del 2013 amb l'Olympiacos, i ha evitat l'onzena corona del Reial Madrid en una final marcada pel baix encert  i una gran qualitat defensiva.

Els blancs han dominat en el marcador bona part del partit. Guanyaven de 9 en el minut 25, però ha estat víctima dels seus baixos percentatges, de l'MVP Micic i del pivot alemany Tibor Pleiss autor de 10 punts en els últims 10 minuts.  Els blancs no han tingut una bona nit en atac han encaixat un parcial de 2 a 14 entre el tercer i el quart quart.

De fet només han anotat 17 punts en els últims 15 minuts.  La final s'ha igualat definitivament. El Madrid només sumava des dels 4,60 i confiava en un Sergi Llull  que ha anotat el 50 a 49 a cinc minuts del final. A partir d'aquí el matx s'ha convertit en un cara o creu. L'Anadolu Efes, sota la batuta de Micic ha sabut defensar l'avantatge mínim fins a la botzina final, 57 a 58.

El Barça sap jugar un partit emocionalment dífícil

En el partit pel tercer i quart lloc victòria de l'equip de Jasikevicius. El Barça ha sortit prou concentrat per disputar el partit de les cares llargues. Ha obtingut els primers avantatges (10-2 en 4 minuts), però no ha pogut evitar la reacció de l'Olympiacos en aquest quart d'escalfament mental del partit que ningú no vol jugar (20-18).

Els blaugranes han tornat a tenir la iniciativa, però les pèrdues de pilota, 3 en primera línia, han permès a l'equip grec capgirar el marcador i avançar-se per primera vegada (30-31).

El Barcelona sense encert en el triple ha trobat Alex Abrines per liderar l'última reacció catalana abans del descans (45-38). L'aler mallorquí ha convertit el seu triple 600 (41,8%) amb la samarreta blaugrana.

El Barça controla la segona meitat

L'equip de Jasikevicius ha controlat en línies generals tota la segona meitat, tot i que els del Pireu han tornat al partit aprofitant els errors del rival. En els cinc primers minuts de la represa el Barcelona guanyava de 15 punts i ja sempre ha anat al davant en el marcador.

Les pèrdues de pilota, assignatura pendent, 16, han donat vida a l'Olympiacos, que ha arribat a posar-se a tres punts quan faltaven 4 minuts. Sota la direcció de Calathes, que ha repartit 13 assistències, els blaugranes han gestionat amb claredat els últims minuts amb Mirotic (19), Sanli (16) i Higgins (11) com a màxims anotadors del partit. 84-74