Barça

El Barça manté la millor mitjana golejadora d'Europa: 3,09 gols per partit

El Barça tornarà a la feina aquest dimecres al matí per preparar el partit de Lliga de dissabte, contra el Betis. Però només ho farà amb vuit efectius, a causa de la marxa d'internacionals, perquè un total de quinze jugadors han estat cridats per les seves respectives seleccions. Després de vèncer l'Sporting de Gijón en l'última jornada de Lliga, el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, ha donat dos dies de descans als seus homes.

Actualitzat
Dimecres, tot i això, només estaran a la Ciutat Esportiva Joan Gamper vuit futbolistes de la primera plantilla: Valdés, Pinto, Jorquera, Sylvinho, Pedro Rodríguez, Víctor Sánchez, Hleb i Puyol, que finalment no s'ha concentrat amb la selecció espanyola per uns problemes musculars.

Amb l'objectiu de poder comptar amb el màxim nombre d'efectius possible tenint en compte el retorn dels internacionals, el cos tècnic ha programat l'entrenament de dijous per a les 18.00 hores. Aquesta serà la penúltima sessió preparatòria que farà el grup abans de desplaçar-se a Sevilla per afrontar, dissabte, el compromís de Lliga al Manuel Ruiz de Lopera.

La millor mitjana golejadora d'Europa: 3,09 gols per partit

El líder de Lliga, el Barcelona, manté la millor mitjana golejadora d'Europa, gràcies als seus 68 gols en les 22 jornades de Lliga disputades, una mitjana de 3,09 punts per partit, una xifra superior a la de qualsevol conjunt europeu. En camí de batre els rècords golejadors de la història de la Lliga, el Barcelona només s'ha quedat sense marcar en un partit, la primera jornada davant el Numància (1-0). Des de llavors, ha signat 68 gols, amb una mitjana de 3,09 gols per partit. Cap equip d'Europa ha convertit més, i ni s'acosta a la mitjana blaugrana. Només s'acostaria l'Anderlecht, segon classificat de la Lliga belga, amb 50 gols en 20 partits i una mitjana de 2,5 per partit.

Els grans d'Europa tot just arriben als dos gols per partit, encara que el Reial Madrid (45 gols en 22 jornades) en presenta 2,05: Inter i Milan, amb 40 gols en 23 partits (1,73 de terme mitjà), Chelsea (1,76), Girondins de Bordeos (1,69) són els màxims golejadors de les seves lligues, però no amenacen les xifres del Barça. Tampoc l'Ajax (2,18) ni el Hoffenheim, el sorprenent líder alemany (2,36), arriben a el terme mitjà golejador del líder de la Lliga espanyola, que acumula ja 102 gols en les tres competicions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut