Ciclisme

Alberto Contador guanya la novena etapa i es col·loca nou líder del Giro d'Itàlia

Alberto Contador, que ja havia donat un cop d'atenció als seus rivals en l'etapa d'ahir, ha tornat a donar una mostra de poder i s'ha adjudicat la novena etapa amb final al cim de l'Etna. El de Pinto ha saltat del grup de favorits a set quilòmetres de l'arribada i s'ha enfilat cap el cim del volcà Etna. A l'arribada, ha tret cinquanta segons al grup dels favorits encapçalat per Garzelli i es converteix així en el màxim favorit de la carrera per arribar triomfador a Milà.

Actualitzat
L'etapa s'ha decidit en l'ascensió final al port de muntanya situat al cim del volcà de l'Etna, a Sicília. Un grupet de vuit corredors han començat a pujar el port amb un avantatge de 2 minuts i 30 segons amb el gran grup. El fort pendent de l'ascensió (19,4 quilòmetres, amb un pendent mitjà del 6,2%) ha començat a passar factura als escapats que han començat a perdre temps respecte a un gran grup on s'ha anat produint la selecció definitiva dels corredors més forts de la carrera.

El líder vigent, l'holandès Weening, ha entregat la cullera a falta de 10 quilòmetres per l'arribada. Just abans que Alberto Contador protagonitzés la gesta de la jornada i amb el seu fulgurant atac marxés del pilot. Només el colombià Rujano ha aguantat l'empenta del de Pinto durant bona part de l'ascensió final. Però a un quilòmetre i mig de la meta, el colombià ha cedit i Alberto Contador ha pogut assegurar el seu primer triomf d'etapa en l'edició d'aquest any del Giro d'Itàlia.

Per darrere, la resta de favorits, amb homes com Garzelli, Nibali o Arroyo, han vist impotents com Contador arribava al cim de l'Etna amb cinquanta segons d'avantatge. Aquest temps i els vint segons de bonificació per la victòria d'etapa, Alberto Contador encapçala la classificació provisional de la carrera amb gairebé un minut d'avantatge sobre Sivtsov. "Purito" Rodríguez no ha pogut lluitar amb els millors i ha cedit 2 minuts i 21 segons. Ara és 22è a la general, a 3 minuts 34 segons de Contador.

L'Agència Mundial Antidopatge investigarà nous ciclistes sospitosos de dopatge


L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) ha anunciat  l'obertura d'una investigació independent per aclarir la difusió divendres d'una llista elaborada per la Unió Ciclista Internacional (UCI) amb els ciclistes sospitosos de dopatge. A la llista hi ha ciclistes com el mateix Contador, Klöden o Mentxov. L'AMA informa en un comunicat de l'obertura d'aquesta investigació per conèixer la font de la filtració d'un document intern de treball de l'UCI que va ser publicat pel diari francès "L'Équipe".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut