Xiulada a l'himne d'Espanya a Sevilla en la final de Copa entre Barça i València

Una aficionada blaugrana ha denunciat que li han requisat a l'entrada de l'estadi una samarreta amb el lema "Llibertat presos polítics"

RedaccióActualitzat

Cinquena final consecutiva del Barça a la Copa, cinquena final del rei Felip VI i cinquena xiulada. Els aficionats han xiulat mentre sonava l'himne d'Espanya, a l'inici del partit entre els blaugranes i el València a Sevilla.

La megafonia ha fet una parada just en començar, que és quan s'han sentit més els xiulets. Després, la intensitat ha baixat i una part del públic ha corejat l'himne. Aquesta ha estat la reacció del públic:


Les imatges recorden les del 2009, el 2011, el 2012 i des del 2015 fins avui. Cada cop que el Barça ha jugat la final.

A l'inici del partit, els aficionats han cantat "Que viva España".


Samarreta dels presos requisada

Aquest any, com el 2018, també hi ha hagut problemes per entrar peces amb missatges polítics a l'estadi. Una aficionada blaugrana ha denunciat que li han requisat una samarreta amb el lema "Llibertat presos polítics":


Vuit xiulades en deu anys

Les xiulades a l'himne i al rei en la final han esdevingut una constant en els últims anys. El Barça ha jugat vui finals de les últimes deu, tres d'aquestes amb l'Athletic de Bilbao. En les ocasions en què l'equip basc també ha arribat a la final --2009, 2012 i 2015--, els xiulets han estat més sonors.

La xiulada més forta va ser la del 2015, en la final al Camp Nou entre el Barça i l'Athletic de Bilbao. Era l'any de l'estrena de Felip VI com a monarca en una final de Copa. Curiosament, des que va accedir al tron, el Barça ha accedit a la final, hi ha hagut xiulada i els blaugranes han acabat aixecant el títol.

Les tres últimes xiulades havien estat a l'estadi Vicente Calderón i al Wanda Metropolitano. L'any passat es van sumar a la xiulada les peces de color groc que portaven els aficionats blaugranes per protestar contra l'empresonament dels líders independentistes. Moltes van ser confiscades a l'entrada de l'estadi, una decisió que va provocar polèmica.

Aquest és el primer cop que la final de la Copa i la xiulada coincideixen amb una jornada de reflexió.

 

Entre jutjats i prohibicions

Les finals de la Copa del Rei han tingut últimament un vessant polític controvertit. Les xiulades a l'himne han acabat diverses vegades als jutjats, fins i tot amb condemna a pagar 7.200 euros a Santiago Espot, com a presumpte impulsor de la xiulada del 2015 al Camp Nou. Finalment, però, va quedar absolt.

El 2016, les estelades van estar prohibides durant 48 hores. La llavors delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, va decidir suspendre l'entrada d'estelades a l'estadi per motius de seguretat. La decisió va acabar als jutjats de Madrid amb un recurs de l'associació d'advocats Drets. El jutge va decidir suspendre cautelarment la prohibició i permetre l'entrada d'estelades.

ARXIVAT A:
Final Copa Rei 2019Monarquia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut