L'Hospital de Cruces, a Barakaldo, un dels centres de referència del coronavirus al País Basc
L'Hospital de Cruces, a Barakaldo, un dels centres de referència del coronavirus al País Basc
Bilbao

Dos ancians amb patologies prèvies moren amb coronavirus al País Basc i Madrid

Al País Basc s'ha confirmat la mort d'un home de 82 anys i la tercera víctima mortal és una dona de 99 anys a Madrid

RedaccióActualitzat

Les últimes hores hi ha hagut dues morts de persones grans vinculades al coronavirus a Espanya: un home de 82 anys a Biscaia, que tenia malalties cròniques i pneumònia, i una dona de 99 anys amb patologies prèvies a Madrid, que estava ingressada a l'hospital Gregorio Marañón, segons han confirmat aquest dijous els responsables de Salut de la comunitat.

La dona ha mort a l'hospital, però vivia a la residència de gent gran de Madrid on s'han confirmat nou contagis més. A banda d'ella, vuit interns i una auxiliar d'infermeria.

Les dues defuncions s'afegeixen a la primera víctima mortal, confirmada dimarts a València. Era un pacient de 69 anys que va morir el 13 de febrer.

L'anàlisi posterior de les mostres, feta a partir d'un canvi de criteri del Ministeri de Sanitat sobre la definició de cas de coronavirus, va permetre confirmar que la víctima havia contret el virus. Sanitat ha descartat contagis en l'entorn d'aquest primer mort.

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dijous més de 260 contagis per coronavirus, la major part a la Comunitat de Madrid (90 casos).

Primer cas greu a Catalunya

A Catalunya, en les últimes 24 hores se n'han detectat 4 casos nous, que eleven a 32 el total d'afectats.

Tres dels casos nous són lleus. Es tracta de dues dones de 57 i 39 anys, i d'un home de 34. Tots tres de Barcelona.

La quarta persona contagiada a Catalunya és un home de 50 anys que no corre perill però es considera "greu" perquè està "en una situació potencialment més delicada" a causa d'una patologia prèvia.

Salut públic s'ha referit, a més, a un cas que no està comptabilitzat com a coronavirus: una dona de 29 anys, de Barcelona, que presenta una "patologia respiratòria greu" que "sembla que està evolucionant de forma correcta".

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutPaís Basc
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut