Compareixença informativa del govern
Miquel Buch, conseller d'Interior

Sancions més dures per anar a la segona residència: "És un acte d'insolidaritat absoluta"

El conseller Buch afirma que "qui trenqui el confinament, serà perseguit i degudament sancionat"

RedaccióActualitzat

El govern incrementarà els controls policials aquesta Setmana Santa davant l'augment dels desplaçaments a les segones residències. El conseller d'Interior ha criticat amb contundència aquest comportament. "Qui decideixi trencar el confinament, qui posi en risc altres persones, seran degudament sancionats", ha afirmat Miquel Buch, després que l'Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà, alertés que un 20% dels pacients per coronavirus són de fora de la comarca.

Aquest dimarts, el conseller s'ha mostrat indignat amb les persones que s'han saltat el confinament per desplaçar-se fora de Barcelona:

"Vagi per endavant la meva denúncia enèrgica a un acte d'insolidaritat absoluta, més que reprovable, perquè posa en risc aquest bé tan preuat com és la salut de cadascú de nosaltres. En aquestes segones residències hi ha també persones de risc, persones grans que no es mereixen que hi hagi altres persones insolidàries que vagin a propagar aquesta malaltia."

 

Sancions més dures per anar a la segona residència:
S'intensifiquen els controls per evitar desplaçaments a la segona residència (ACN/Laura Cortés)


Davant d'aquesta situació, Miquel Buch ha explicat que es pensen endurir les mesures per qui actuï d'aquesta manera:

"Per això he demanat al cos dels Mossos d'Esquadra no només que intensifiquin els controls policials sinó que s'incrementin, que incrementi aquesta pressió a totes les persones que decideixen trencar el confinament d'una forma irresponsable i insolidària, i que es persegueixin aquestes actituds. I també he demanat que s'iniciï un procés de treball conjunt, de col·laboració amb els ajuntaments de Catalunya perquè puguin denunciar aquestes actituds incíviques"


El conseller d'Interior ha constatat un augment de trànsit de sortida de Barcelona del 7%. Això obligarà els Mossos, ha dit Buch, a reformular els controls per impedir que la gent es traslladi pel territori sense causa justificada.

A banda d'aquesta qüestió, el govern ha pres aquest dimarts diverses decisions vinculades a la crisi de la Covid-19. La portaveu del govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que, a més d'aprovar el desplegament de la xarxa de fibra òptica a 51 municipis de 16 comarques, l'executiu ha donat el vistiplau a ajornar la recaptació d'impostos propis i cedits, com el de successions o el de begudes ensucrades. I l'increment salarial del 2% per als treballadors públics compromès als pressupostos, que encara no s'havia aprovat.


Nova prestació econòmica per a l'acolliment d'infants

El decret llei preveu mesures de caràcter transitori per fer front a necessitats puntuals que s'han detectat a l'àmbit de la infància i l'adolescència arran de la pandèmia. La principal mesura és la posada en marxa d'una prestació econòmica d'emergència per a l'acolliment familiar dels infants separats involuntàriament del seu nucli familiar a causa dels tractaments mèdics o a les mesures d'aïllament que afecten els seus progenitors.

 

Compareixença informativa del govern
Meritxell Budó, portaveu del govern i consellera de la Presidència


D'entrada, la prestació cobrirà les despeses de manteniment dels menors de 6 anys en situació d'atenció immediata o guarda administrativa protectora que tinguin assignada una família d'acollida. Tanmateix, el decret preveu que, quan les circumstàncies d'emergència ho requereixin, els infants d'entre 6 i 12 anys que estiguin en la mateixa situació també en puguin ser beneficiaris.

L'import de la prestació serà de 326 euros per als infants de 0 a 9 anys i de 362 euros per als infants i adolescents de 10 a 12 anys, tot i que aquestes quantitats es poden ampliar per raó de discapacitat del menor, pel nombre de menors acollits o per altres circumstàncies que requereixi una dedicació especial.

Per fer possible aquesta nova modalitat d'acolliment, el decret faculta l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA) perquè faci la cerca de famílies capacitades per donar resposta a aquesta necessitat, tenint en compte els requisits d'idoneïtat que marca la llei.

ARXIVAT A:
Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut