L'Hospital de la Cerdanya té 13 persones ingressades amb Covid-19
L'Hospital de la Cerdanya té 13 persones ingressades amb Covid-19

L'Hospital de la Cerdanya alerta que un 20% dels pacients són de fora de la comarca

La presència de visitants s'ha notat aquest cap de setmana a l'hospital transfronterer i també en municipis turístics de l'Empordà

Actualitzat

Crit d'alerta pel moviment de gent a les comarques on hi ha segones residències. A la Cerdanya, aquest cap de setmana, un 20% dels pacients que han atès a l'hospital -no per Covid-19, sinó per a qualsevol patologia- era de fora de la comarca. Una demostració més que hi ha gent que ha pujat per Setmana Santa a la segona residència.

El doctor Francesc Bonet, director de l'hospital transfronterer, ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania i ha advertit els turistes dels riscos que estan causant:

"Malgrat l'esforç i els controls dels policies, la gent està venint cap a la nostra regió.

"Insistiríem que, sisplau, no us desplaceu pels dos motius molt evidents: un, esteu posant en risc les vostres famílies, esteu posant en risc la gent gran, esteu posant en risc la nostra regió que, en aquests moments, per la dimensió d'aquest hospital i dels recursos sanitaris a la zona, estem en un estat de control de la pandèmia. Sisplau, quedeu-vos a casa i no us mogueu del lloc de residència."

 

 

Actualment, a l'hospital hi ha 13 persones ingressades amb Covid-19 i una més pendent de resultats. Des que va començar la pandèmia s'han detectat 37 casos, dels quals 30 han requerit d'hospitalització.

En total, l'equipament hospitalari situat a Puigcerdà ha derivat quatre pacients a altres centres catalans i un altre a la banda francesa. També s'han donat dotze altes i, en aquest mateix període, ha mort una persona amb coronavirus.

L'Hospital de la Cerdanya està preparat per a una població de 30.000 persones i no disposa d'UCI.
L'Hospital de la Cerdanya està preparat per a una població de 30.000 persones i no disposa d'UCI.

 


Visitant també a l'Empordà

No només l'Hospital de la Cerdanya han alertat de l'arribada de visitants. El mateix president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat la "insolidaritat" de les persones que s'han desplaçat a les segons residències en altres municipis de les comarques de Girona. "El confinament total no és una dèria de ningú, és la protecció del bé més comú, la salut, la vida", destaca Torra.

Calonge i Sant Antoni, a la Costa Brava, ha multiplicat per cinc les denúncies i controls de vehicles aquest cap de setmana respecte a l'anterior. L'Ajuntament ha constatat un "increment de persones i de circulació de vehicles" dissabte i diumenge, que atribueix "en bona part" a l'inici de la Setmana Santa per part de residents a Barcelona que s'han traslladat a la segona residència aquests dies.

A la zona coneguda com l'Empordanet, plena de segones residències, alguns responsables municipals han confirmat a l'agència EFE que, durant el cap de setmana, s'han obert nombroses cases que estaven tancades i, fins i tot, s'hi han organitzat festes i barbacoes.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut