Una imatge d'arxiu de Robinho, exfutbolista del Reial Madrid i el Milan, feta el 2008 (EFE/Alberto Martín)

Robinho anirà finalment a la presó per violar en grup una noia a Itàlia fa 11 anys

La justícia del Brasil, on no hi ha extradició, obliga l'exfutbolista, que va fugir d'Itàlia amb la condemna pendent, a complir-la en una presó brasilera

RedaccióActualitzat

Mentre Dani Alves mira de reunir una fiança d'un milió d'euros per sortir de la presó, una altra estrella del futbol brasiler, Robinho està a punt d'entrar-hi. Aquest dijous a la nit, el futbolista ha estat detingut per la policia federal brasilera arran de la decisió del tribunal Suprem del país que ha donat via lliure al seu empresonament per complir al Brasil una condemna pendent per violació comesa el 2013 a Itàlia.

Al Brasil s'estan vivint hores i dies d'una alta la tensió informativa arran del cas Alves i, ara pel cas de Robinho, dos casos que guarden un cert paral·lelisme: tots dos exfutbolistes de 40 anys i condemnats per violació. 

En un comunicat, la policia federal ha informat que Robinho se sotmetrà a un examen mèdic i a una audiència de custòdia abans de ser enviat a la presó.

Robinho s'amaga de les càmeres a l'interior del cotxe policial després de ser detingut (EFE/Allison Sales)

Nou anys per violar en grup una noia a Itàlia

El 2017, un tribunal de Milà va declarar l'exjugador del Reial Madrid, i cinc brasilers més, culpables de violar en grup una dona de 22 anys en una discoteca el 2013.

La condemna de 9 anys de presó va ser confirmada per un tribunal d'apel·lacions el 2020 i validada pel Tribunal Suprem d'Itàlia el 2022.

Abans de complir la pena a Itàlia, Robinho va fugir al Brasil on no es preveu l'extradició dels seus ciutadans, tret de rares excepcions. Per això la justícia italiana va demanar l'any passat que Robinho, de nom complet Robson de Souza, complís la pena de presó al seu país d'origen.

El cotxe policial que ha traslladat Robinho a la seu de la Policia Federal el Brasil (EFE/Guilherme Dionizio)

Aquesta setmana s'ha autoritzat el trasllat de la condemna des d'Itàlia. Dimecres, el tribunal superior del Brasil per a assumptes no constitucionals va confirmar que la sentència és vàlida al Brasil i va determinar que el futbolista l'haurà de complir en una presó brasilera. El tribunal va dictar una ordre de detenció immediata. 

Robinho sempre ha negat els càrrecs. En una entrevista emesa diumenge per una cadena de televisió local, l'exfutbolista ha reiterat que "va ser condemnat injustament a Itàlia per alguna cosa que no va passar".

Finalment, la detenció s'ha produït al domicili del jugador a Guarujá, a prop de Sao Paulo, després que el jutge Luiz Fux rebutgés dijous el recurs presentat pels advocats de Robinho. 

Robinho havia jugat anteriorment a clubs com el Santos, el Reial Madrid, el Manchester City, l'AC Milan, així com per a la selecció del Brasil.

Condomini on viu Robinho, a Guarujá, prop de Sao Paulo (EFE/Sebastiao Moreira)
ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualBrasil
Anar al contingut