Expectació a la porta del centre penitenciari de Brians 2 (EFE/Alejandro García)

Dani Alves no reuneix el milió d'euros de fiança i passarà el cap de setmana a la presó

L'hora de més que l'Audiència de Barcelona ha concedit a l'exfubolista per reunir i dipositar el milió d'euros de la fiança per a la llibertat provisional, no ha estat suficient

Actualitzat

Dani Alves, condemnat per violar una dona en una discoteca, ha intentat fins a l'últim moment reunir el milió d'euros de fiança per poder sortir en llibertat provisional aquest divendres. L'hora de més que li ha concedit l'Audiència de Barcelona, fins a les tres de la tarda, per ingressar els diners al jutjat i poder sortir de la presó abans del cap de setmana, no ha estat suficient. Així, l'exfutbolista passarà el cap de setmana a la presó.

El pare de Neymar, a qui Alves ja va recórrer per pagar els 150.000 euros de dipòsit a l'inici del cas, s'ha negat a abonar els diners que necessita ara. L'exfutbolista confiava que la família Neymar li facilitaria el milió d'euros, però el pare de Neymar ha enviat un missatge a les xarxes socials anunciant que es desvincula del cas.

A les portes de Brians 2, on Alves està ingressat des de fa un any, un grup d'una cinquantena de funcionaris han aprofitat la presència de mitjans de comunicació que esperaven notícies sobre Alves per protestar per la mort de la cuinera de Mas d'Enric i continuar visualitzant el conflicte amb el Departament de Justícia de la Generalitat.

 

El pare de Neymar no pagarà

Aquest cop, l'exfutbolista del Barça no comptarà amb l'ajuda del pare d'un altre futbolista brasiler, Neymar. En un missatge publicat a les xarxes socials, Neymar da Silva Santos, pare de Neymar Jr., diu que la seva família es desvincula del cas perquè la justícia espanyola ja ha dictat la condemna.

"És conegut que, inicialment, vaig ajudar Dani Alves", recorda a l'inici de la nota publicada dijous en portuguès i en anglès.

"Ara, quan la situació és diferent, quan els tribunals espanyols ja han decidit una condemna, alguns especulen i intenten associar el meu nom i el del meu fill amb un tema que ja no és responsabilitat nostra."

"Espero que en Daniel trobi dins de la seva família totes les respostes que busca. Per a nosaltres, per a la nostra família, el tema està tancat. Punt!", ha insistit el pare de Neymar.

A més de l'elevada suma de diners -- que la defensa de la víctima ha considerat una justícia per a rics --, s'han dictat altres mesures cautelars per evitar el risc de fuga, un dels principals motius pels quals s'havia dictat presó preventiva durant tot aquest temps.

A Alves se li retirarà el passaport espanyol i el brasiler. També tindrà l'obligació de presentar-se cada setmana al jutjat, i no pot acostar-se a la víctima a menys d'un quilòmetre, ni comunicar-se amb ella.

El 22 de febrer, Dani Alves va ser condemnat a quatre anys i mig de presó -- la pena mínima prevista pel delicte d'agressió sexual-- per la violació d'una noia a la discoteca Sutton de Barcelona, el desembre del 2022.

I sobre el cas Dani Alves, qui també n'ha parlat és el president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva.

"Els diners que pot tenir en Daniel Alves, els diners que algú li pot deixar, no poden comprar l'ofensa que un home fa a una dona participant en una violació. El sexe és una cosa feta per dos, i ha de ser permès pels dos. Si no, és realment un delicte."

De fet, al Brasil es viu una alta la tensió informativa en aquestes darreres hores i dies arran del cas Alves, i ara s'hi ha afegit el cas de Robinho, una altra estrella del futbol brasiler, també de 40 anys i també condemnat per violació.

La fiscalia recorre la llibertat sota fiança

Aquest divendres, la Fiscalia Provincial de Barcelona ha recorregut l'acord per deixar en llibertat sota fiança l'exjugador del Barça Dani Alves mentre no sigui ferma la sentència.

A parer de la Fiscalia, es mantenen els motius pels quals es va adoptar la presó provisional i, de fet, considera que ara encara són més presents, atesa la condemna i els recursos del mateix ministeri públic i de l'acusació particular, amb sol·licitud de penes de fins a dotze anys de presó.

ARXIVAT A:
JudicialPresons
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut