Madrid

Rajoy: "Estic disposat a escoltar i parlar, no a liquidar la llei"

Rajoy diu que els resultats dels comicis demostren que no hi ha una majoria de catalans "a favor de la ruptura"

RedaccióActualitzat

L'endemà de les eleccions del 27 de setembre al Parlament de Catalunya, Mariano Rajoy ha comparegut en qualitat de president espanyol a La Moncloa per, segons les seves paraules textuals, "llançar un missatge de tranquil·litat". Diu Rajoy que els resultats dels comicis demostren que no hi ha una majoria de catalans "a favor de la ruptura". No arriben, ha dit, a 4 de cada 10. I ha afegit que si fins ara els independentistes no comptaven amb el suport de la llei, ara s'ha demostrat que tampoc no compten amb el suport dels ciutadans.

El president espanyol també ha demanat al nou govern català que governi per a tots els ciutadans i torni al camí de la convivència. "El nou govern ha de governar per a tots els catalans i substituir el monòleg pel diàleg constructiu". En aquest camí, ha dit, trobarà sempre el govern espanyol disposat a governar. "Estic disposat a escoltar i parlar, no a liquidar la llei", ha conclòs.

Sense por a Ciutadans

A la tarda, en la seva intervenció al Comitè Executiu Nacional del PP, Rajoy ha assenyalat el PSOE com el rival dels populars a les properes eleccions generals i ha considerat que Ciutadans no tindrà tant suport com a les eleccions al Parlament perquè no se'l veu com un partit de govern, sinó per fer oposició.

Rajoy ha recordat que, l'any 1999, els populars van obtenir 12 diputats al Parlament, una xifra molt similar a la d'aquest diumenge, i mesos després Aznar va guanyar les eleccions per majoria absoluta.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut