Barcelona

Ciutadans insisteix a reclamar la dimissió de Mas i trucarà a Romeva per assegurar-se que han entès el resultat del 27S

Arrimadas i Rivera celebren que l'antic cinturó vermell sigui ara taronja i demanen obrir una nova etapa de diàleg

RedaccióActualitzat

La flamant cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha assegurat, després de reunir-se amb la direcció del partit per valorar les eleccions del 27 de setembre, que el resultat "és claríssim: la majoria de catalans hem votat donar l'esquena a Mas i apostem per la convivència entre Catalunya i Espanya".

Arrimadas ha defensat també que "C's és l'única alternativa a la llista de Mas i ERC" i "el vot útil per canviar les coses, per garantir que continuarem units", i ha assegurat que, a partir d'ara, s'inicia una nova etapa de consens a Catalunya i a l'Estat. "Es tracta de sumar", ha manifestat la candidata de Ciutadans, que ha avançat que trucarà a Raül Romeva per dir-li que espera que entenguin el resultat de les eleccions i "deixin enrere el camí del trencament i se sumin al camí del diàleg i del consens, que garanteix les reformes i la convivència". En la mateixa línia, el líder del partit, Albert Rivera, ha afegit que a partir d'ara "tot comença, res acaba".

Arrimadas i Rivera han reclamat la dimissió d'Artur Mas, a qui acusen de voler trencar la societat catalana. "Catalunya ha d'obrir una nova etapa política que uneixi i afronti els problemes dels catalans", ha insistit la candidata de C's, que ha afegit:

"Volem un govern fort i lleial als valors democràtics i institucionals, que treballi per solucionar problemes."

Després de destacar que és un resultat "històric, i hem aconseguit evitar que hi hagi majoria independentista", Rivera, per la seva banda, ha lamentat:

"Hi ha una Catalunya dividida en dos i és responsabilitat de Mas. Volem que deixi pas."

Arrimadas ha assegurat que la situació a Catalunya es troba en un camí sense sortida ja que, d'una banda, la CUP no donarà suport a la investidura de Mas, com ha defensat durant tota la campanya -almenys així ho espera- i, de l'altra, Junts pel Sí vol investir Mas president i no té prou suports.

En qualsevol cas, Rivera ha insistit que "tot comença el 28S" i que Ciutadans és "l'únic projecte per a Espanya que té missatge, projecte i equip". El líder de C's ha afirmat també que un gran projecte per a Catalunya pot ser un gran projecte per a Espanya i tot se soluciona posant solucions comunes a tots els territoris, no amb discursos diferenciats.

Després dels resultats electorals, tots dos, a més, han celebrat:

"L'antic cinturó vermell és ara taronja. Som la primera força política en ciutats importants com l'Hospitalet de Llobregat."

Tant Rivera com Arrimadas han manifestat, finalment, que el que han titllat de "bipartidsme decadent" no serveix per solucionar els problemes de Catalunya i s'ha estavellat a les urnes. També han denunciat l'actual llei electoral, que, segons diuen, provoca el "bloqueig institucional i al Parlament" actual.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut