Madrid

Pedro Sánchez: "Seria irresponsable llançar-se als braços d'un partit antisistema"

El líder del PSOE adverteix del risc de Junts pel Sí en el cas que pacti amb la CUP i defensa un govern transversal amb Iceta de president

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que Catalunya està fracturada en dos blocs molt semblants i el que cal ara és reformes, diàleg i convivència. En aquest sentit, el líder socialista avisa de la "gran irresponsabilitat" que pot suposar, segons ell, que el nou govern depengui del suport de la CUP: "Adverteixo sobre el risc a Catalunya que es llancin als braços d'un partit antisistema, d'un partit que no només diu com a primera declaració que s'ha de desobeir la legalitat vigent, sinó que també està dient que s'ha de sortir de l'euro i que s'ha de sortir d'Europa."

Sánchez creu que "si una cosa van dir ahir els catalans és un 'sí' rotund al reformisme i un 'no' al rupturisme i a l'immobilisme". El líder del PSOE aposta per "un govern transversal", i "no de fronts", i afirma que Miquel Iceta és "el millor candidat" per presidir-lo segons l'escenari que han deixat les eleccions catalanes. El secretari general de la formació socialista ha fet aquesta proposta en la roda de premsa oferta a la seu de Ferraz al final de la reunió de la Comissió Permanent de l'Executiva. Sobre els mals resultats del PP, Pedro Sánchez ha etzibat: "Mariano Rajoy ha convertit el seu partit a Catalunya en un partit marginal."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut