Manifestació de l'independentisme a Barcelona per reivindicar l'esperit del 3-O

La marxa, que ha anat de la plaça Francesc Macià a la plaça del Cinc d'Oros, ha aplegat 3.000 persones segons la Guàrdia Urbana

Actualitzat

Una manifestació a Barcelona ha tancat tres dies d'actes per commemorar el quart aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. La marxa ha recorregut el tram que va de la plaça Francesc Macià fins al Cinc d'Oros, per reivindicar l'esperit del 3 d'octubre, dia en què hi va haver l'aturada de país o vaga general.

La mobilització, que es fa amb el lema "Lluitem i guanyem la independència", ha sortit a les 11 del matí de la plaça Francesc Macià cap a la plaça Cinc d'Oros, on s'ha fet un acte polític organitzat per la Plataforma 3 d'Octubre amb les entitats que van participar en aquella aturada.

Segons la xifra de la Guàrdia Urbana, hi ha hagut  3.000 persones

En la marxa s'han sentit crits d'independència i també proclames en favor de l'amnistia per a tots els encausats per l'1-O, polítics i societat civil, i del retorn de les persones exiliades. En particular ha estat ben present la detenció a setmana passada a l'Alguer del president Carles Puigdemont, que aquest dilluns ha de declarar davant del tribunal de Sardenya que estudia la petició d'extradició del jutge Llarena.

L'independentisme tanca amb una manifestació a Barcelona la reivindicació de l'1-O
La capçalera de la manifestació ha sortit des de Francesc Macià (CCMA)

Reivindicacions que, una vegada més, s'han combinat amb la festa. Les pancartes i les estelades han desfilat al ritme dels timbals i les gralles. També s'han llegit els noms de les més de 3.000 persones que, segons la Plataforma 3 d'Octubre, han estat represaliades, com per exemple Tamara Carrasco, Toni Comín o membres dels CDR.

"Tot plegat amb un increment de la repressió que, lluny d'afluixar, està més ferma que mai i amenaça més de 3.500 persones per exercir el dret i deure de dissidència política", ha assegurat Laura Gener, de la Plataforma 3 d'Octubre.

"Hem anat a pitjor i la crisi sanitària ha evidenciat les mancances dels serveis públics i la pobra resposta de les institucions", diu Francisco Garrobo, de la mateixa plataforma.

L'independentisme tanca amb una manifestació a Barcelona la reivindicació de l'1-O
Els manifestants reivindiquen l'aturada de país del 3-O (CCMA)
Ambient festiu durant la manifestació (CCMA)
L'independentisme tanca amb una manifestació a Barcelona la reivindicació de l'1-O
La plaça del Cinc d'Oros ha estat el punt final de la manifestació (CCMA)

Tres dies per reivindicar l'esperit de l'1-O

Aquest és el tercer dia d'actes i mobilitzacions per l'1-O. Aquest dissabte tres marxes van recórrer diferents punts del territori que van ser simbòlics ara fa 4 anys.

L'última marxa va arribar a la nit a Sant Carles de la Ràpita després de recórrer 21 quilòmetres. A primera hora del matí va engegar, a les comarques gironines, a Sant Julià de Ramis, la més multitudinària. L'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida, un dels punts de votació on hi va haver fortes càrregues policials, va ser el punt d'arribada de la Marxa de Ponent, la més matinera, que va sortir a les 6 del matí des de Fraga, al Baix Cinca, amb parades a Alcarràs i també a l'autovia A-2 a Alpicat. En total van ser 27 quilòmetres a peu.

Divendres l'ANC va organitzar un homenatge al Rosselló als nord-catalans que van amagar les urnes. Els CDR van convocar diversos actes i mobilitzacions a diversos punts del territori. I el govern va fer un acte institucional.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut