El talent, l'element decisiu per invertir a Catalunya segons les empreses estrangeres

El nombre d'empreses estrangeres que decideixen establir-se a Catalunya no para de créixer

El 2017 l'empresa de videojocs de Califòrnia Scopely va obrir oficines a Barcelona amb 10 treballadors. Avui, 7 anys després, aquí hi tenen gairebé 800 treballadors. Aquesta setmana, un dels seus consellers delegats, Javier Ferreira, ha visitat les oficines, on, per exemple, es gestiona la plataforma d'operacions dels seus jocs.

Ferreira explica que en aquell moment el que els va fer decidir per la ciutat va ser la facilitat per captar talent, tant local com a fora. El conseller delegat de Scopley explica que veien que podien "accedir a talent".

" Vam veure que podíem accedir a tot tipus de talent. De la part tecnològica, però també de la creativa, de màrqueting o vendes."

Per Ferreria, Barcelona és una "ciutat on hi ha gent de tota mena i de tot arreu i això va ser molt atractiu per nosaltres".

Ells van aterrar a través de la Generalitat, després de mesos de contactes al més alt nivell. Des d'Acció, l'Agència per la Competititivat de l'Empresa de la Generalitat, creuen que Catalunya reuneix diversos elements per fer-la atractiva.

Quins elements fan atractiva Catalunya?

El conseller delegat d'Acció, Albert Castellanos Maduel, assegura que aquí coincideixen cinc elements clau: talent, localització, indústria, coneixement i cost de la vida.

"Aquí hi ha concentració i capactitat d'atracció de talent, una posició estratègica, una massa crítica industrial i de sistema de coneixement i tecnològica, i tot això amb un cost de la vida força més baix del que pots trobar a Londres, París o al centre d'Europa"

Però l'element del talent és el que es repeteix en moltes de les inversions d'empreses estrangeres aquí. També és el que va fer decidir els dirigents d'Eventbrite, una tecnològica californiana destinada a la venda d'esdeveniments.

La cap de màrqueting d'Eventbrite també ha estat aquests dies a Barcelona. Tamara Mendelsohn assegura que al seu equip aquí "està centrat a construir i dissenyar eines de suport", i que aquí hi van trobar "perfils de producte increïble".

"Específicament dones, però també desenvolupadors, enginyers, dissenyadors"

Mendelsohn també explica que per a ells és molt important "tenir una plantilla al més diversa possible."

En el seu cas, creuen que l'administració podria aprofundir a posar en contacte les empreses que arriben de fora amb l'ecosistema local per tal d'establir-hi lligams.

Catalunya, quarta regió europea preferida per les empreses per invertir

El nombre d'empreses estrangeres que decideixen establir-se a Catalunya no para de créixer. L'any passat, la Generalitat va captar gairebé 900 milions d'euros en inversions.

Catalunya és considerada per les empreses com una de les regions més idònia d'Europa per invertir. Al davant té regions com la de París, la de Birmingham al Regne Unit, i el Nord-Rin a Alemanya.

ARXIVAT A:
Empresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut