Puigdemont arriba a Sardenya per declarar demà al tribunal que n'estudia l'extradició
Carles Puigdeont ha aterrat a Sardenya a primera hora del matí (ACN/Natàlia Segura)

Puigdemont arriba a Sardenya per declarar al tribunal que estudia l'extradició

L'advocat del president Puigdemont, Gonzalo Boye, diu que podrà tornar a Brussel·les a fer la feina d'eurodiputat dimarts que ve

Redacció/ACNActualitzat

L'expresident Carles Puigdemont ja és a Sardenya, on ha aterrat aquest diumenge al matí per preparar la vista d'aquest dilluns davant del Tribunal d'Apel·lacions de Sàsser, que estudia la petició d'extradició formulada pel jutge Pablo Llarena.

L'acompanya Toni Comín, que ha viatjat amb ell, i la també eurodiputada Clara Ponsatí, que va arribar aquest dissabte a l'Alguer i va passar el control de passaports sense entrebancs.

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, assegura que l'expresident hauria de tenir la immunitat garantida a tota la Unió Europea, inclòs l'estat espanyol. En declaracions a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Boye ha alertat que no s'està complint la normativa europea i denuncia una persecució política:

"Ells haurien de tenir garantida en aquests moments la seva immunitat de desplaçament dins el territori de l'estat espanyol i el que no s'està fent és complir amb la norma europea. El que està fent Espanya és entrar en un incompliment de normes europees producte d'una persecució política."

Per això diu que pot passar com amb Polònia i Hongria, països als quals s'han obert procediments per incompliment de la norma europea i s'han imposat sancions.

"L'incompliment de les decisions i les normes europees comporta sempre la possibilitat de sancions. I aquí serem nosaltres per exigir que sigui una cosa o l'altra. El compliment seria l'ideal. Nosaltres no creiem en la confrontació, però en una confrontació intel·ligent, si no hi ha compliment, hi haurà d'haver sanció. No hi ha cap altre camí."

L'advocat de Puigdemont també ha avançat que l'expresident tornarà a Brussel·les dimarts que ve.

 

"No hi haurà cap mena d'ordre immediata"

També hi coincideix l'advocat de Puigdemont a Sardenya, Agostinoangelo Marras, que ha descartat que el Tribunal d'Apel·lació de Sàsser dictamini cap mesura immediata contra l'expresident en la vista d'aquest dilluns. Ni tan sols preveu cap mesura cautelar.

En una entrevista al Programa "Preguntes freqüents", Marras ha donat per fet que Puigdemont podrà tornar a Brussel·les per fer la seva feina al Parlament Europeu: "No hi ha cap possibilitat de cautelars".

 

L'advocat, nascut a Sàsser, ha deixat clar que qualsevol decisió del tribunal pot ser impugnada al Tribunal Suprem italià i que amb el simple fet d'interposar un recurs la decisió queda suspesa. Per tant, diu, no hi haurà cap mena d'ordre immediata: "Només al final del judici el Suprem italià dictarà quina serà la sort de l'expresident".

Agostino Angelo Marras ha explicat que hi ha un termini màxim d'aproximadament dos mesos per resoldre el cas, ja que el Tribunal d'Apel·lació de Sàsser tindrà un màxim de 60 dies per decidir. I després hi hauria cinc dies per presentar recurs; un recurs que el Tribunal Suprem d'Itàlia hauria de resoldre en un màxim de deu dies.

Preguntat per si descarta del tot l'extradició de Puigdemont, ha respost: "Des d'un punt de vista processal hi ha tots els elements perquè l'euroordre no s'executi contra Puigdemont". I ha afegit que, a nivell processal, seria una decisió "sense fonament i injusta".

 

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàTribunal Suprem Pablo LlarenaItàlia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut