L'habitatge i les ocupacions continuen sent temes de campanya

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona també parlen dels possibles pactes postelectorals

Actualitzat

L'habitatge, i també els incidents al voltant de les cases ocupades de la Bonanova, és una de les qüestions que estan marcant la campanya electoral dels candidats a l'alcaldia de Barcelona. 

Ada Colau ha presentat un pla per combatre la calor a escoles i habitatges de gent gran i ha retret a Jaume Collboni que hagi proposat una oficina per prevenir ocupacions. 

Al costat de la consellera de Feminismes, Ernest Maragall ha reivindicat que Barcelona sigui un referent internacional en defensa dels drets LGTBI. El candidat d'Esquerra també ha carregat contra el candidat socialista. 

Xavier Trias, que ha plantejat construir pisos assequibles amb una inversió de 200 milions d'euros anuals, també ha carregat contra Collboni, i ha recordat al PSC que forma part del govern barceloní, encara que ell no hi sigui.   

El candidat socialista, Jaume Collboni, que avui ha defensat ajudes per comprar cotxes elèctrics, ha assegurat, per la seva banda, que, si no guanyés, sí que es quedaria a l'oposició.     

Repartint roses taronges, la candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha defensat la seva proposta d'habitatge, i el candidat del PP, Daniel Sirera, ha sentenciat que mai farà Colau alcaldessa.  

Per la seva banda, la CUP defensa obertament que hi hagi okupes en edificis buits de la Sareb o de fons voltors, com els de la Bonanova. 

Per la seva banda, el cap de llista de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro, ha estat aquest dimecres a "Els matins" de TV3, i ha intentat sortir al pas de l'actuació del seu fill en aquestes concentracions. Ha admès portava una porra extensible, però, una vegada més, ho ha intentat justificar amb el discurs de la inseguretat. 


Crítiques per l'estratègia de pactes

A la tarda, la campanya ha virat cap a l'estratègia de pactes. 


Al Centre d'Arts Digitals del Poblenou, el candidat socialista Jaume Collboni s'ha presentat amb el suport de la presidenta d'Occitània, Carol Delga. Collboni proposa mantenir la bonificació cultura de preus reduïts per a cinema o teatre, a més d'afegir nous descomptes per als majors de 65 anys.  

Laura Borràs ha acusat Esquerra d'haver fracassat amb la taula de diàleg amb el govern espanyol i haver aparcat, ha dit, el procés independentista. La presidenta de Junts ha criticat que els pactes dels republicans amb els socialistes han restat drets als catalans.

L'altra cara de la moneda és ERC, que defensa la seva estratègia independentista. Asseguren que han seguit el camí amb passos ferms modificant el Codi Penal i fent seure l'Estat. Des de la Barceloneta, Pere Aragonès ha fet costat a Ernest Maragall assegurant que és l'únic candidat que defensarà els interessos de la ciutat.

A Mataró, Jéssica Albiach ha acusat el govern de la Generalitat d'actuar al ralentí i de no afrontar les transformacions necessàries.

L'expresident Artur Mas ha donat suport al candidat del PDeCAT de Matadepera, que aspira a revalidar l'alcaldia. Mas, que dona suport tant al PDeCAT com a Junts, creu que els municipis són la força per tornar a impulsar el país.

Des de Calafell, la CUP critica la gestió del govern de la Generalitat en relació amb la sequera. També defensen el moviment ecologista davant el que titllen d'oligopoli energètic

Valents ha criticat el contracte de neteja de l'ajuntament des del districte de Sant Andreu, on s'ha implantat el sistema de recollida porta a porta.  Parera proposa bonificar els ciutadans que reciclin bé.

ARXIVAT A:
JuntsERCCsPSCEn comúPPCUPVoxEleccions municipals 2023Valents
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut