Un 50% de la població de l'Ebre, Tarragona i el Penedès no hauria rebut l'alerta al mòbil
L'alerta està encapçalada per "Alerta de Protecció Civil" o "Alerta presidencial"

La meitat dels mòbils no han rebut l'alerta en el segon simulacre d'emergències

Protecció Civil no sap què pot haver passat perquè no tota la població del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès hagi rebut notificacions

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha fet un simulacre d'emergències i ha enviat aquest dimecres alertes als mòbils del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. Tot i funcionar sense incidències, menys de la meitat de la població d'aquestes regions ha rebut l'avís, segons les primeres dades.

Aquesta ha sigut la segona prova de les quatre que s'han fet a Catalunya per donar a conèixer a la població aquest nou sistema d'emergència en cas d'incendi, inundació o explosió.

La ciutadania ha de respondre a una enquesta per informar si ha rebut o no l'avís d'emergència. Fins al migdia de dimecres, un 49,61% de les dues mil respostes recollides l'haurien rebut, mentre que al 50,39% dels enquestats no els hi ha arribat.

L'enquesta està oberta fins dijous a les 9 del matí.
 

Dades provisionals i orientatives

Les dades són provisionals i orientatives perquè no és segur que tothom respongui al qüestionari

Segons la directora de Protecció Civil, Marta Cassany, enviaran l'informe a l'Estat perquè analitzi què podria haver passat amb els mòbils que no han rebut l'alerta.

Els responsables de Protecció Civil expliquen que el missatge que envien arriba a les antenes, que són les encarregades d'enviar-lo a tots els mòbils.

Protecció Civil té una aplicació per seguir l'enviament dels missatges d'alerta
Protecció Civil té una aplicació per seguir l'enviament dels missatges d'alerta (ACN/Neus Bertola)

Quan tinguin els quatre informes finals de les proves els serviran per comprovar quines situacions es poden millorar per arribar al 100% de la població o per veure si hi ha usuaris d'algunes operadores telefòniques que no el reben.
 

Com funciona l'alerta?

El missatge d'emergència segueix el mateix model que el de la primera prova, una notificació emergent acompanyada d'un so estrident i d'una vibració del telèfon.

El missatge es rep en català i castellà alhora i en anglès si el dispositiu està configurat en aquest idioma. També a territori aranès es rebrà en aranès.

Per rebre'l és important que en els dispositius mòbils estiguin activades les notificacions per emergències, tot i que els mòbils més moderns ja ho tenen per defecte. Per activar-ho, Interior va elaborar unes instruccions.

Aquells dispositius antics que no disposin d'un sistema operatiu igual o superior a l'Android 11 o iOS 15 no rebran l'alerta.
 

Previsió dels altres simulacres

Ara per ara, se n'han dut a terme dos dels quatre previstos. El primer es va fer el 28 de febrer a Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran. Els següents, després del d'aquest dimecres són:

  • 27 d'abril, a les comarques de Catalunya central i Girona
  • 31 de maig, a les comarques de Barcelona

 

ARXIVAT A:
IncendisSeguretatInundacions
Anar al contingut