Barcelona

La Generalitat aposta per revisar el protocol sobre la idoneïtat dels adoptants

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha apostat per "revisar" el protocol que s'utilitza per decidir si s'atorga la idoneïtat a les persones que sol·liciten una adopció. Avui dia no es denega pràcticament cap idoneïtat. Segons Capdevila, malgrat els problemes que hi ha hagut en algunes adopcions internacionals l'actualització no s'ha de fer amb presses. D'altra banda, ha dit que representants de la conselleria viatjaran als dos Congos per restablir les relacions malmeses per les adopcions de l'agost, quan diverses famílies van ser retingudes per suposades irregularitats en els permisos de sortida.

Actualitzat
En declaracions a Catalunya Informació, Capdevila ha afirmat que aquest protocol "ha de revisar-se, però no s'ha de fer amb presses pel fet que ara hagin sorgit dificultats o problemes en algunes adopcions internacionals".

"S'ha de fer perquè fa molts anys que està en vigència i, per tant, totes les coses necessiten un procés de revisió i actualització", ha afegit Capdevila, tenint en compte que amb l'actual protocol no es denega pràcticament cap idoneïtat.

A mitjans de gener, segons ha anunciat, representants del seu departament viatjaran als dos Congos per restablir amb els governs respectius i amb l'ambaixada espanyola unes relacions enterbolides per les polèmiques adopcions a l'agost, quan diverses famílies catalanes van ser retingudes al Congo per suposades irregularitats en els permisos de sortida.

D'altra banda, respecte a la futura llei de la infància, ha assenyalat que "és una prioritat, però no serà una acció immediata, perquè volem reforçar tot el procés de participació". Ha calculat que la podran dur al Parlament a finals d'aquest any o principis del següent.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut