Madrid

Arriba a Catalunya la primera de les set famílies que han passat un mes al Congo per adoptar

Ha arribat a Barcelona la primera de les set famílies que estaven a l'espera dels tràmits per adoptar nens al Congo. La intervenció del diplomàtic enviat pel Ministeri d'Afers Estrangers a Kinshasa, capital de la República Democràtica del Congo, ha estat decisiva per a la tornada de la família a Barcelona. La resta de famílies adoptants catalanes, que es troben a Brazzaville, arribaran, segons el previst, diumenge vinent. Les altres dues famílies basques que es trobaven en la mateixa situació arriben a la nit a Bilbao amb tota la documentació correcta.

Actualitzat

S'ha fet esperar, però finalment ha arribat l'Olivia. Els seus pares, el Xavier i la Natàlia, fa tres setmanes que van anar a la República Democràtica del Congo per anar a buscar-la, la nova membre de la família. Després de seguir tots els tràmits legals, curiosament va ser l'ambaixada espanyola qui va posar els entrebancs burocràtics.

Han tramitat l'adopció a través d'ADIC, una entitat acreditada per la Generalitat. Ells també estan sorpresos de com han anat les coses. Per això s'ha decidit suspendre les adopcions al Congo fins que no s'aclareixin els fets.

Les famílies que encara es troben a Brazzaville, on s'han refugiat després de l'inici de les baralles entre els dos candidats a la presidència congolesa, viatjaran amb els seus fills dissabte fins a Kinshasa i, des d'allí, agafarien un vol a París per arribar a Barcelona diumenge al matí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut