Oficines de Samsung a Seül (Reuters)
Oficines de Samsung a Seül (Reuters)
Seül

La fiscalia escorcolla les oficines de Samsung per l'afer de corrupció a Corea del Sud

L'escorcoll està vinculat amb l'escàndol que esquitxa la presidenta del país i una amiga seva acusada de tràfic d'influències i d'interferir en qüestions d'estat

RedaccióActualitzat

Més problemes per al gegant sud-coreà Samsung. La fiscalia ha escorcollat aquest dimarts les oficines de la companyia a Seül davant les sospites que podria estar implicada en un escàndol de corrupció. En concret, s'investiga si Samsung ha comès un delicte de tràfic d'influències per afavorir la filla d'una de les amigues més pròximes de la presidenta del país.

La fiscalia creu que Samsung ha traspassat 2,8 milions d'euros a una empresa de l'amiga de la presidenta per finançar els entrenaments eqüestres de la seva filla. Se sospita que la confident de la presidenta i un exsecretari de la mandatària pressionaven empreses perquè donessin fons a fundacions sense ànim de lucre per després apropiar-se indegudament aquests diners. És la primera vegada en 68 anys que la fiscalia sud-coreana entra a les oficines del conglomerat més gran del país asiàtic.

Es tracta d'un nou revés a aquesta gran empresa, que en els últims mesos està afrontant problemes tecnològics com el del Galaxy Note 7, del qual ha hagut de cancel·lar la producció per anomalies en la bateria. Samsung va demanar als propietaris que no engeguessin l'aparell per seguretat després que algunes unitats van explotar a causa d'unesebateries defectuoses.

Anar al contingut