Els diputats de la CUP Carles Riera, Vidal Aragonès i Maria Sirvent, amb l'exdiputat Joan Garriga als passadissos del Parlament(ACN)
Els diputats de la CUP Carles Riera, Vidal Aragonès i Maria Sirvent, amb l'exdiputat Joan Garriga als passadissos del Parlament(ACN)

La CUP anuncia la seva abstenció i fa impossible la investidura de Turull

Amb l'abstenció dels quatre diputats cupaires, Turull no suma prou vots per ser investit president de la Generalitat

Actualitzat

La CUP s'abstindrà a la investidura de Jordi Turull com a president de la Generalitat. D'aquesta manera, Turull no suma prou vots per ser investit president de la Generalitat: 64 vots a favor dels diputats de JxCat i ERC (sense comptar Carles Puigdemont i Toni Comín, que no acudiran al Parlament), 65 en contra (Cs, PSC, Catalunya en Comú-Podem i PP) i les quatre abstencions de la CUP.

En un comunicat, la CUP demana no condicionar "l'acció política a l'acció de repressiva de l'Estat".

"La proposta de programa de govern de JxCat i ERC no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials, que responguin als drets i necessitats de la classe treballadora i de la resta de classes populars"

Com ja va fer en la roda de premsa d'aquest dimecres al vespre, la formació anticapitalista lamenta que "la convocatòria del ple d'investidura va ser una decisió d'ERC i JxCat i que la CUP-CC no hi va participar".

 

El consell polític dels cupaires s'ha reunit aquest dijous a primera hora de la tarda per prendre la seva decisió, després que el president del Parlament, Roger Torrent, convoqués el ple aquest dimecres a la nit. La reunió ha acabat a dos quarts de cinc de la tarda.

Jaume Clotet: "Quin error"

El que va ser director de campanya de Junts per Catalunya el 21D, Jaume Clotet, ha reaccionat a l'anunci d'abstenció de la CUP assegurant que bloqueja la possibilitat que, en algun altre moment de la legislatura, es pugui investir Puigdemont, a qui els cupaires consideren el seu candidat:

 

 

Matí de reunions al Parlament

Aquest dijous al matí, la CUP s'ha reunit amb JxCat i ERC al Parlament en una trobada a tres bandes que ha evidenciat el debat intern que hi ha a la formació anticapitalista sobre la investidura.

En una entrevista a "Els matins", el cap de llista de la CUP el 21D, Carles Riera, ha alertat del "perill" que els independentistes es disparin "un tret al peu" amb un ple convocat amb "tanta precipitació".

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut