Jordi Turull arriba al Parlament
Jordi Turull arriba al Parlament
Barcelona

Debat intens a la CUP per la investidura de Turull

JxCat i ERC ofereixen en la negociació amb la CUP una qüestió de confiança d'aquí a un a dos mesos

Actualitzat

La reunió a tres bandes entre Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP,  que ha començat cap a les 11.00, ha acabat cap a les dotze del migdia.

Ha durat una hora i tenia com a objectiu que la CUP se sumés a l'acord d'investidura de Junts per Catalunya i Esquerra, i en primera volta, si és possible, quedés investit Jordi Turull, el candidat que va proposar Torrent després de fer una ronda de consultes exprés.

De moment la CUP no n'és gaire partidària i ho compara com si fos "un tret al peu".

Fonts properes a la negociació han confirmat que JxCat i ERC han ofert una qüestió de confiança entre un i dos mesos, molt abans de mitja legislatura, que era l'oferta anterior.

Quan Turull ha arribat a la reunió a tres bandes, ha dit que farà el possibe per ser president:

 

La reunió a tres ha estat prèvia al consell polític de la CUP, un consell que haurà de decidir finalment el seu vot i si la investidura de Turull és l'embat amb l'Estat que es buscava abans que aquest divendres vagin al Suprem o bé rebutgen investir-lo amb els motius que han esgrimit fins ara: la manca d'ambició rupturista de Junts per Catalunya i Esquerra.

Sobre aquesta reunió trilateral, el diputat de la CUP, Carles Riera, ja havia advertit a "Els matins" de TV3, que si hi ha un pacte "nítidament republicà" serà "molt més fàcil" canviar de l'abstenció al vot a favor dels quatre diputats de la CUP:

"Si en aquesta reunió arribem a un acord nítidament republicà i hi ha una decisió de no seguir reculant davant al repressió i la imposició dels tribunals, serà molt més fàcil que el consell polític pugui modificar la posició."

Riera ha insistit que la CUP no vol ser partícip d'un govern que faci autonomisme. "Només donarem un 'sí' si hi ha un compromís republicà", ha afegit. També ha reiterat el seu suport inequívoc a Carles Puigdemont:

"El nostre president és Carles Puigdemont. Si ho fos Puigdemont, la CUP aniria al ple amb quatre 'sis".

 

Perquè Turull pugui ser investit aquest dijous en primera volta, necessita 68 escons, que haurien de ser 33 dels 34 de Junts per Catalunya (Puigdemont no votaria), els 31 dels 32 d'ERC (faltaria el d'Antoni Comín), més els quatre de la CUP. L'oposició en bloc sumen 65 escons.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut